Днес преди обяд югозападният вятър ще се усили и ще

...
Днес преди обяд югозападният вятър ще се усили и ще
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър в 5 области в Северна България

Днес преди обяд югозападният вятър ще се усили и ще се затопли още, само че облачността бързо ще се усили. След обяд от северозапад ще стартират превалявания от дъжд, които до вечерта и през нощта против вторник ще обзет цялата страна.

Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен. С него ще стартира да нахлува леден въздух и температурите бързо ще се намалят и до среднощ против вторник в планинските региони на Западна България дъждът ще премине в сняг. Минималните температури ще бъдат сред минус 1° и 4°; а оптималните сред 10° и 15°, по-ниски по високите полета на Западна България, в София 7°.

Над Черноморието облачността ще се усилва. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър, който късно вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 9 и 14 градуса.

В планините след обяд ще завали, във високите елементи сняг, в ниските - дъжд. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад, който по-късно след обяд ще се ориентира от северозапад. Ще нахлуе леден въздух и температурите внезапно ще се намалят. По планинските проходи в Западна Стара планина ще има условия за виелици, навявания и заледявания. Максималната температура на 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра - към минус 1°.

Във вторник в Западна България още преди обяд преваляванията ще спрат. В Централна и Източна България ще се задържи облачно, ще продължи да превалява, най-вече сняг.

В сряда ще остане прохладно, с променлива облачност, по-често забележителна в утринните часове, когато на обособени места ще превали слаб сняг. Минималните температури ще са с градус-два по-ниски, а дневните ще стартират да се покачват. В четвъртък ще бъде най-вече слънчево.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР