Днес преди обяд все още над Източна България ще е

...
Днес преди обяд все още над Източна България ще е
Коментари Харесай

Валежите продължават на места в страната

Днес преди обяд към момента над Източна България ще е облачно, тук-там с превалявания, само че до края на деня и там преваляванията ще спрат . Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

В останалата част от страната ще е без превалявания , а облачността ще се раздира и понижава до най-вече слънчево време . Ще духа най-вече сдържан северозападен, в източната половина от страната - север-североизточен вятър.

Температурите ще се намаляват и преобладаващите оптимални ще бъдат от 15-17 градуса в Североизточна България до 23-24 градуса тук-там в Горнотракийската равнина и в крайните югозападни региони.

Над планините в западната част от страната облачността ще се раздра и намалее, а над останалите масиви ще е забележителна и преди обяд към момента тук-там ще има превалявания от дъжд. Ще духа мощен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14 градуса, на 2000 метра - към 7 градуса.

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще е най-вече облачно и на доста места ще има превалявания от дъжд. Привечер преваляванията ще спрат и облачността ще стартира да се раздира. Ще духа най-вече сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 18 и 21 градуса. Температурата на морската вода е 20-22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще се покачва и ще бъде близо до междинното за месеца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР