Днес преди обяд валежи от дъжд ще има и в

...
Днес преди обяд валежи от дъжд ще има и в
Коментари Харесай

Седмицата започва с дъжд и силни ветрове

Днес преди обяд превалявания от дъжд ще има и в останалата част от страната, само че след обяд ще стопират, най-късно в източните региони. Облачността бързо, само че единствено краткотрайно, ще намалее. Ще е към момента относително топло, преобладаващите минимални температури ще са сред 4 и 9 градуса, оптимални - сред 8 и 13 градуса. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, ще стартира да нахлува леден въздух и температурите ще се намаляват.
Над Черноморието ще е най-вече облачно. След обяд ще има и превалявания от дъжд, които до вечерта ще спрат. Вятърът ще е най-вече мощен от юг, след обяд за малко ще се ориентира от запад-северозапад и ще е сдържан. Максималните температури на въздуха ще са 10-13 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
В планините до обяд ще е най-вече облачно, с превалявания от дъжд, над към 1500 метра - от сняг. Около обяд от запад преваляванията ще спрат, облачността бързо, само че за малко ще намалее. Преди обяд ще духа мощен до плевел вятър с южна съставния елемент, след обяд краткотрайно ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3 градуса, на 2000 метра - към минус 3 градуса.
През нощта против вторник облачността още веднъж бързо ще се усили и от северозапад ще стартират превалявания от сняг. За малко вятърът в източната част от страната още веднъж ще е от юг, сдържан до мощен и утринните температури ще са високи - до към 10 градуса; в останалата част от страната вятърът ще се обръща от запад-северозапад, ще се усили и с него ще става студено. В северозападните региони са вероятни поледици.
Във вторник денем ще бъде облачно, преваляванията ще обзет страната и в Централна и Източна България довечерта дъждът ще премине в сняг, а в северозападните региони ще спрат.
През нощта против сряда и в сряда в източната половина от страната снеговалежите ще продължат, ще бъде прохладно и ще има условия за виелици и навявания. В западните планински региони към момента ще превалява слаб сняг, само че последователно преваляванията ще стопират, облачността ще стартира да се раздира. Температурите ще се намаляват.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР