Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд от

...
Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд от
Коментари Харесай

Променливо и хладно време днес

Днес преди обяд ще доминира слънчево време. След обяд от югозапад ще стартира ново нарастване на облачността. Привечер в Югозападна България ще завали дъжд.

През нощта против понеделник превалявания ще има и тук-там в югоизточните региони. Ще духа сдържан, преди обяд в североизточните региони - мощен вятър от запад-югозапад. Дневните температури ще се намалят и преобладаващите оптимални ще са сред 10° и 15°, в София - към 10°.

Над Черноморието облачността ще е раздрана. Ще духа до сдържан, преди обяд по северното крайбрежие мощен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 14° и 17°. Температурата на морската вода е от 13° по северното до 17° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала, след обяд ще отслабва.

Над планините облачността ще е раздрана, само че след обяд над масивите от Западна България ще стартира да се усилва и вплътнява. Привечер от югозапад ще стартират превалявания от дъжд, над към 1800 метра дъждът ще минава в сняг. Ще духа мощен вятър от запад-югозапад, който след обяд ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 1°.

Жълт код за мощен вятър е разгласен в шест области - Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Русе, Разград за през днешния ден, 12 ноември, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР