Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд и

...
Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд и
Коментари Харесай

Седмицата започва със слънце, след обяд може да превали

Днес преди обяд ще доминира слънчево време. След обяд и до среднощ, основно в Западна и Централна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан южен вятър, с който ще се затопли още малко и оптималните температури ще са сред 18° и 23°, в София - към 19°. 
По Черноморието ще доминира слънчево време. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще бъде без превалявания. Ще духа слаб до сдържан южен вятър. Максималните температури ще са 13°-16°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
В планините в Централна и Източна България преди обяд ще бъде най-вече слънчево, в Западна България облачността ще е най-вече забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Около и след обяд на доста места в планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания от дъжд, над 2000 метра - от сняг. В обособени региони, основно в Рило-Родопската област, преваляванията ще са по-интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 5°.
Във вторник и сряда преваляванията ще са на повече места в страната, ще са по-интензивни и с нараснала възможност тук-там количествата да са обилни. Ще има и гръмотевици, първия ден в Западна и Централна България, втория - в източните региони и Родопите. Още във вторник до края на деня вятърът ще се ориентира от северозапад, в средата на седмицата и ще се усили до сдържан, а дневните температури ще се намалят с 3 до 5 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР