"Днес преди обяд ще има ниска облачност или мъгла, но

...
"Днес преди обяд ще има ниска облачност или мъгла, но
Коментари Харесай

Синоптик от НИМХ прогнозира с точност до дни кога идват студът и снегът

"Днес преди обяд ще има ниска облачност или мъгла, само че следобяд температурите ще се покачат до 16-21 градуса. Валежи няма да има. В планините през вчерашния ден дъждът мина в сняг и към този момент има тънка завивка и по високите елементи е заледено.

Днес най-вече слънчево време, а през почивните дни - още по-хубаво време в планините. В равнинната част на страната чакаме мъгли - на повече места и все по-трайни ". Това сподели пред Българска национална телевизия дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология Красимир Стоев.

"През преходните сезони най-голямата заплаха в планините са ниските температури, заледяванията, които могат да се получат, както и огромната динамичност на атмосферната циркулация ", добави той.

"Днес още веднъж във Северна Италия, над Алпите ще паднат обилни превалявания - над 50 л/кв. м Времето там е извънредно динамично и рисково. В Алпите ще вали и сняг. При нас на Балканите температурите са доста по-високи от нормалните за интервала ", изясни Стоев.

"Нормално е през септември да не вали, само че октомври и ноември фактически сушата повече се задълбочи. Но ще стартират скоро интервали с повече превалявания. До края на идната седмица значителни превалявания не се предвиждат. През началото на идната седмица ще има леки валежи тук-там и температурите леко ще паднат. След към 20-ина дни можем да приказваме за температури, близки до нормалните ", изясни той.

"След 20 дни чакаме температурата в София да приближи нулата, тъй че може да завали и сняг ", сподели още синоптикът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР