Днес преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще

...
Днес преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще
Коментари Харесай

Последен ден облаци, утре слънцето ще стопли страната

Днес преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на обособени места в планинските региони ще превали временен дъжд. Ще продължи да духа слаб северозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Дневните температури ще останат съвсем без смяна и оптималните ще са най-вече сред 18 и 23 градуса.
 iStock/Getty Images
Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за юни и едва ще се намали.

По Черноморието преди обяд ще доминира слънчево време. След обяд ще се развива купеста облачност. Ще продължи да духа слаб северозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са сред 18 и 21 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 16-18 градуса.
 iStock/Getty Images
Над планините облачността ще е променлива, купеста и купесто-дъждовна и след обяд на доста места ще превали дъжд, над 2000 метра - сняг. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11 градуса, на 2000 метра - към 5 градуса.
 iStock/Getty Images
В четвъртък и петък температурите бързо и значително ще се покачат и през втория ден оптималните ще бъдат сред 27 и 32 градуса , малко по-ниски ще остават по Черноморието. Ще бъде най-вече слънчево. Купеста облачност ще се развива в следобедните часове в четвъртък, само че вероятността за превалявания е дребна.
 iStock/Getty Images
В петък ще бъде с висока и междинна облачност, по-значителна над западната половина от страната. В Източна България и в регионите, ситуирани наоколо до северните скатове на планините, вятърът от юг-югозапад ще се усили.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР