Днес преди обяд над Западна България облачността ще започне да

...
Днес преди обяд над Западна България облачността ще започне да
Коментари Харесай

Задава се гореща седмица, но днес на много места ще превали дъжд

Днес преди обяд над Западна България облачността ще стартира да се раздира и понижава, след обяд - до най-вече слънчево време.

През целия ден над източната половина от страната облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна и на доста места ще превалява временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. През нощта против вторник преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра и намалее. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 25° и 30°, в София - към 27°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна и тук-там ще има краткотрайни превалявания. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са 24°-27°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над масивите от Западна България ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е съвсем без превалявания. На изток облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна и на доста места ще има валежи, в обособени региони - съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра – към 14°.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР