Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще преобладава

...
Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще преобладава
Коментари Харесай

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. По-значителна облачност ще има над Югозападна България. След обяд и до среднощ още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Западна България, където има условия за градушки. Ще духа до сдържан североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 21° и 26°.

 

Над планините преди обяд ще има раздрана, над Рило-Родопската облачнст най-вече забележителна облачност. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, като по-значителни ще са преваляванията в масивите от Западна България. Ще духа сдържан до мощен югоизточен вятър, по билата – от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра – към 8°.

Над Черноморието преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, само че вероятността за превалявания е доста дребна. Ще духа сдържан вятър от север-североизток, който след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са 18°-21°. Температурата на морската вода е 18°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР