Днес преди обяд над България ще преобладава слънчево време. След

...
Днес преди обяд над България ще преобладава слънчево време. След
Коментари Харесай

Слънчево и дъждовно ще бъде времето днес

Днес преди обяд над България ще доминира слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в източните и планинските региони, ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 24-26 градуса на изток до 29-31 градуса - в западните региони на страната.
Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.
Преди обяд по Черноморието ще има и слънчеви часове, само че след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. Преди обяд ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 23-25 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 20-21 градуса.
Преди обяд в планините ще доминира слънчево време, само че към и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни - краткотрайно интензивни, превалявания и гръмотевици.
Ще духа сдържан, по-високите и открити елементи - до мощен, вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17 градуса, на 2000 метра - към 11 градуса.
В началото на новата седмица облачността ще е по-често забележителна. Ще има и краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, и краткотрайно увеличаване напразно. Разкъсвания и краткотрайни понижения на облачността ще има в часовете след среднощ и преди обяд. В понеделник северозападният вятър ще отслабне. Дневните температури едва ще се намалят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР