Днес преди обяд, на много места облачността ще се разкъса

...
Днес преди обяд, на много места облачността ще се разкъса
Коментари Харесай

Следобед пак ще вали и гърми

Днес преди обяд, на доста места облачността ще се раздра и намалее до слънчево. След обяд и до среднощ още веднъж ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. В обособени региони преваляванията ще са интензивни, вероятни са градушки. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 24° и 29°, за София – към 24°.

По Черноморието облачността ще е най-вече забележителна, основно в следобедните часове ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са 25°-28°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е по-често забележителна. На доста места, основно в следобедните часове ще има превалявания и гръмотевична активност. Ще духа до сдържан северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра – към 12°.

През нощта облачността ще е по-често забележителна и на обособени места ще има валежи от дъжд. Утре, преди обяд ще има раздрана облачност. Около и след обяд още веднъж ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. На места, основно в планинските региони преваляванията ще са интензивни и обилни по количество. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 25° и 30°, за София – към 25°.

И през идващите дни до края на месец юли тук-там в страната, основно след обяд и до среднощ, ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания, съпроводени и с гръмотевици, вероятни са и градушки. Вероятността за обилни количества понижава, само че въпреки всичко на изолирани места, основно в Северна България и Рило-Родопската област са вероятни местни краткотрайни извалявания до 20-25 л/кв.м. Преди обяд, основно в югоизточната половина от страната ще има и слънчеви часове. Ще стартира постепенно покачване на температурите, само че въпреки всичко ще се задържи с температури малко по-ниски от нормалните за интервала - преобладаващите оптимални ще са сред 26° и 31°.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР