Днес пред камерите в НС Корнелия Нинова обяви пред всички,

...
Днес пред камерите в НС Корнелия Нинова обяви пред всички,
Коментари Харесай

Филип Попов: ИБ се свиква в понеделник, колективните органи на БСП ще решат кога да върнем мандата

Днес пред камерите в Народно събрание Корнелия Нинова разгласи пред всички, незадкулисно, проблема с КЕВР и по какъв начин Народното събрание би трябвало да откри решение. Дотолкова с лицемерието. " Българска социалистическа партия за България " положихме оптимални старания, с цел да се сформира постоянен кабинет, което желаят 70% от българите. Това съобщи в " Панорама " по Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Филип Попов.

" В понеделник ще бъде свикано Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и груповите органи ще вземат своето решение по кое време да се върне мандатът ", съобщи Попов.

По думите му мандат се дава, с цел да се сформира кабинет, който да взема решение проблемите в страната, само че при неналичието на опция за сформиране, би трябвало да се оценят рисковете пред страната и в случай че е допустимо, те да бъдат изчистени, а подобен риск е КЕВР, предвид на идната тежка есен и зима.

Попов разяснява, че експертен кабинет не може да поеме политическа отговорност в сложен миг. По думите му не е прецедеднт с третия мандат да се сформира държавно управление.

" Имаме идея, която се опитахме да сложим пред егото. Затова повтаряхме какво чака България без парламент и постоянен кабнет. Опитахме да оставим националната цел пред тяснопартийните цели. Явно не успяхме да увлечем останалите парньори в задачата да не бъдат политици, а държавници ", социалистът.

Според Попов експертен кабинет не може да изведе България през рецесиите.

Той уточни, че Българска социалистическа партия не са слагали червени линии за закона за КПКОНПИ и кандидатурата на Бойко Рашков за началник на комисията.

" Третия мандат е отговорност, която включва късмет и предизвикателство. Показвахме, че в името на България сме подготвени този късмет да бъде оползотворен. След изявлението на Трифонов възможностите за основаването на кабинет не са позитивни. Българска социалистическа партия заложи своята отговорност, своята конструктивност и предпочитание да изведем България от тази рецесия. Доказахме, че за шест месеца може да се направи ", добави още Филип Попов.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР