Днес потребителите от Дом за стари хора Кенана“ и Центъра

...
Днес потребителите от Дом за стари хора Кенана“ и Центъра
Коментари Харесай

Средства от ръчно изработени мартенички подпомагат изграждането на църква в Хасково

Днес потребителите от Дом за остарели хора „ Кенана “ и „ Центъра за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с душевен разстройства “/ЦНСТПЛПР/ в Болярово са създали подаяние от 3340 лв. за градежа на църквата „ Свети Иван Рилски “ в кв. „ Орфей “. Парите са били събрани по време на „ Първомартенска благотворителна акция “ . В рамките на самодейността хората от двете обществени заведения са изработели и продали мартеници , с цел да оказват помощ дострояването на бъдещата черква в най-големия хасковски квартал.

Дарението е било предадено на отец Никола, който от своя страна е поднесъл благодарности за положителното дело . Благославяйки донорите, свещеника е изразил вяра дружно да участват на освещаването на новия християнски храм . На шефа на Дом за остарели хора – Кина Койнарска и шефа на ЦНСТПЛПР-Силвия Тилкова са били връчени документи.

Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева също е отправила благодарности към участвалите в изработването и продажбата на мартеничките, както и на стотиците донори , които не престават да подкрепят доизграждането на храма в кв. „ Орфей “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР