Днес поставяме началото на едно ново приятелство, което ще е

...
Днес поставяме началото на едно ново приятелство, което ще е
Коментари Харесай

Кметовете на Бургас и полския град Гданск подписаха Меморандум за разбирателство

Днес слагаме началото на едно ново другарство , което ще е потребно и за двете страни. Вярвам, че то ще спомогне за реализирането на доста нови планове. Това съобщи кметът Димитър Николов при подписването на Меморандума за съгласие сред Бургас и полския град Гданск. Меморандумът от полска страна бе подписан от заместник-кмета на Гданск Моника Хабиор. Тя сподели, че съдействието ще има за цел обмяна на положителни хрумвания , тъй като без тях няма качествени планове.

Ще се радваме да споделим с Бургас нашия персонален опит от работата си с европейските институции и по какъв начин това ни е помогнало да се развиваме, добави Хабиор.

Посланикът на България в Полша Маргарита Ганева уточни, че е изключително значимо да се сътвори продан сред младите поколения измежду научните и изследователските среди , тъй като в тях е бъдещето. Тя акцентира, че за развиването на туризма в двата града е доста значимо да има целогодишна директна връзка Бургас – Гданск.

Освен Меморандума за съгласие сред Бургас и Гданск, се подписаха и съглашения сред български и полски университети . Така бургаският университет " Проф. доктор Асен Златаров “ ще си партнира с Медицинския университет в Гданск. Маршалът на Поморска област Лешек Бонна подписа съглашение за съдействие с Асоциацията на българските черноморски общини.

Договори за съдействие бяха подписани сред Национална спортна академия – София и Спортната академия в Гданск, както и сред Тракийския университет в Стара Загора и Гданския университет.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР