Днес последователите на Петър Дънов посрещат Божествената Нова година на

...
Днес последователите на Петър Дънов посрещат Божествената Нова година на
Коментари Харесай

Хиляди последователи на Дънов посрещнаха Божествената Нова година в Рила

Днес почитателите на Петър Дънов посрещат Божествената Нова година на Молитвения рид на Седемте рилски езера при изгрев слънце. Това е и кулминационната точка на Лятната духовна школа на Братството, която стартира на 1 август и приключва на 25 август.
Прочетете още
Над 2000 почитатели на Бялото приятелство се включиха в танца Паневритмия край езерото Бъбрека.

С множеството от хора имаше и нарушавания - едно от тях, е че от позволените 60 палатки, край езерото са построени над 200. Поради тази причина имаше и доста санкции.

Участниците в Паневритмията танцуват в кръг под звуците на цигулки, които са в центъра на ритуала. Те изричат избрани молебствия, най-после си честитят Божествената Нова година.

По групи празникът продължава до следобеда по поляните наоколо, на 2300 м. надморска височина. Включват се и хора, които не са били в лагера на Бялото приятелство, туристи, пристигнали особено за Пеневритмията.

Британският историк и ефирен водещ проф. Бетани Хюз и екипът ѝ включиха в обиколката си из България Седемте езера и летния лагер на братството. Проф. Хюз беше у нас по покана на Министерството на туризма, с цел да показа страната ни в предаването " Съкровищата по света “, гледано в над 120 страни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР