Днес, понеделник 27 август влизат в сила новите санкции на

...
Днес, понеделник 27 август влизат в сила новите санкции на
Коментари Харесай

Влизат в сила новите санкции на САЩ срещу Русия


Днес, понеделник 27 август влизат в действие новите наказания на Съединени американски щати против Русия, свързани със събитията от месец март в английския град Солсбъри.
Документът на Държавния департамент на Съединени американски щати за новите наказания във връзка с Русия са оповестени във Федералния указател на Съединени американски щати в края на предходната седмица. Става въпрос за първия пакет от глобите, свързани с „ делото Скрипал “.
Този пакет от наказания, съгласно документа включва възбрана за оказване на външна помощ на Русия, продажбата на оръжия и финансирането на такива покупко-продажби, отвод от кредитиране от страна на държавните структури на Съединени американски щати и възбрана за експортна артикули и технологии с двойно предопределение.

В частност новият пакет от глобите планува преустановяване на помощта на Русия в границите на закона „ За задграничната помощ “ от 1961 година, като се изключи филантропичната помощ, доставката на храни и на селскостопанска продукция.

Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи при започване на месец август желанието си за въвеждане на два пакета от наказания против Русия – един в края на август, както и втори – през ноември тази година. Вторият пакет от наказания се чака да е по-болезнен. Вторият пакет от наказания може да бъде въведен, в случай че Русия не даде гаранции за това, че няма да употребява химическо оръжие в бъдеще и не се съгласи на „ местни инспекции “ от страна на Организация на обединените нации. Вторият пакет от наказания може да включва значително стесняване на дипломатическите връзки, прекъсването на опцията за полети до Съединени американски щати на държавната компания „ Аерофлот “, а също по този начин и съвсем цялостно ограничаване на експорта и импорта.

Президентът на Русия Владимир Путин апропо съобщи, че глобите на Съединени американски щати във връзка с Москва са безсмислени и контрапродуктивни и изрази вяра, че от Вашингтон ще осъзнаят безперспективността на такава политика, оповестява Интерфакс. Агенцията се базира на думите на съветския президент от 22 август, като напомня и думите на формалния представител на Министерство на външните работи на Русия Мария Захарова за „ съответен отговор “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР