Днес получихте още едно доказателство за вашата правота, когато искате

...
Днес получихте още едно доказателство за вашата правота, когато искате
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Има изход от ситуацията в държавата – оставка, предсрочни избори

Днес получихте още едно доказателство за вашата справедливост, когато желаете оставката на цялото държавно управление и промяната на този модел на ръководство. Получихте го в най-важната институция в България – Народното събрание. За следващ път министър-председателят унижи българската институция – Народно заседание. 10 години в ръководството, той постанова този жанр на ръководство. Няма държавност, няма институции. Един човек взема решение еднолично всички въпроси.
Днес получихте и доказателство, че ръководещото болшинство изтри думата морал от българския език. Вицепремиер, върху който тежат подозрения за търговия с българско поданство е пристигнал да показа оставката на вицепремиер, който посегна на най-святото – майчинството и болните деца.

Но през днешния ден получихте и доказателство за вашата мощ. Те са уплашени от вас. Мнозинство, което мълчи в тази политическа рецесия е комплицирано и плахо. Няма нито едно изявление от страна на първата политическа партия в обединението. Нито едно показване от страна на първата политическа партия на новия претендент за вицепремиер. Какво приказва това? Обърканост и боязън от вас. Защото сте прави в настояванията си за смяна на този модел и оставки.

Тази оставка е следващата и няма да реши нищо, тъй като тя не отстранява аргументите, за положението, в което се намира страната след 10 години ръководство на Бойко Борисов. Тази коалиция сред ГЕРБ и Оперативна програма е обречена през цялото време. Преди година и половина от тук казахме, че това не е коалиция за политики, а за власт, пари и постове- и времето го сподели. Две години кавги и неустойчивост в ръководството доведоха до неустойчивост в страната. Помните ли за нещо друго съдружните сътрудници и министрите да са спорили две години, с изключение на за това – кой какъв пост да заеме, кой за кого лобира в туризма и стопанската система, кой чии ползи пази тук, като внася законопроекти в интерес на олигарсите? Може ли някой от вас да ни опише най-малко 5 минути от тези 6 часа, през които спорихте през вчерашния ден? Имаше ли диалог за това- по какъв начин минималната пенсия да стане 300 лева, а минималната заплата 1000 лева? Едва ли. Имало е кавги за постове, въздействие, власт, пари.

Провежданата политика на тази коалиция от самото начало е в интерес на огромните и богатите. Твърдите, че макар свадите, държавното управление има стратегия, която извършва. Вие не си изпълнявате програмата. В нея написа, че няма да вдигате данъци- освен, че вдигате старите, само че измислихте и нови. В нея написа, че ще увеличите приходите с избрани суми- не го вършиме. В нея написа, че ще борите с корупцията, а предизвикахте най-големите корупционни кавги, които сложиха леке върху България. Вие не си изпълнявате програмата.

Третата причина, с цел да се стигне до тук е вашата надменност, надменност и неглижиране на публичното мнение, на предложенията на опозицията, на друго от вашето мнение. Живеете в успореден свят. Всеки ден говорите на обществото какъв огромен стопански напредък имаме, каква непоклатимост, какво благосъстояние се лее над българската земя. Не виждате обаче, действителната картина – че загиваме като народ поради демографската злополука, обедняваме, неравенствата порастват, опазването на здравето е в колапс, образованието създава необразовани деца. Във вашата визия всичко е прелестно. Вашия свят и този, на действителността, са паралелни.

По тези три аргументи – коалиция за власт, политика за богатите, против бедните и междинната класа и надменност, и надменност, стигнахме до тук – хиляди хора да са на улиците в страната. Вижте защо стачкуват те- за приходи, против несправедливостта, против неравенствата и разслоенията, против корупцията и желаят промяна на модела и системата. Как да променим модела? Поне от две години приказваме по какъв начин виждаме смяната в модела. Модел, в който политици и олигарси, без значение кой ръководи България, се сговарят между тях и работят за личните си ползи и против ползите на народа. Вие дадохте ярки образци за този модел като внесохте законопроект, с който да опростите отговорности на един олигарх в страната и няколко закона, с които да съдерете три кожи от народа с нови налози, даже и върху старите коли. Това е модел, в който политиците, когато седнат тук, не помнят защо са изпратени, сговарят се между тях против богатството на народа. Тези дни дадохте още образци за това- когато хиляди хора са на улицата поради бедността си, тази политическа класа си подвига заплатите. Това също е модел. Модел на неравноправие, политическо надменност и неуважение към истината – по какъв начин живее народът. Това е задкулисие, градено години наред. Вие сте най-яркият израз на този модел, на който е време да сложим край и да мислим за бъдещето. Защото паралелната страна през днешния ден краде 10 милиарда лева, а вашата, формалната – на растежа и цъфтежа, подмята 50 млн. коледни надбавки. Това са два паралелни свята и моделът, който би трябвало да се промени.

Ние желаеме да го променим. Но ще го направи ли тази оставка? Не, няма да го направи! Тази оставка просто сменя един човек с различен. Ще докара ли тази оставка до това- да си оттеглите предлагането за налога върху старите коли, ще намалите ли Данък добавена стойност върху храните и медикаментите? Ще дадете ли пари на младите фамилии, ще скъсате ли с тази модел на политическо-олигархична взаимозависимост, където публични поръчки раздавате не за качество на работа, а за количество на комисионни? Ще скъсате ли с този модел? Не, всичко ще продължи постарому. Ще раждате от ден на ден неустойчивост, неустановеност, не давате вероятност на народа и бъдеще на страната. Има излаз от тази обстановка и той е единствено един – оставка на цялото държавно управление, демократични, правови, конституционни механизми за излизане на страната от това положение и за излаз на народа от тази беднотия и неправда. Те са: оставка, предварителни избори и каквото народът реши.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР