Днес получихме ветото, с което президентът връща за ново обсъждане

...
Днес получихме ветото, с което президентът връща за ново обсъждане
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС настояват мястото на следствието да бъде обсъдено в разговорите за промяна на Конституцията

„ Днес получихме ветото, с което президентът връща за ново разискване признатия на второ четене Закон за изменение на Закона за правосъдната власт. Тепърва ще се срещнем в детайли с претекстовете на президента, въпросът е от изключителна значимост и ще бъде прегледан в елементи както от нашата група, по този начин и от правната комисия “, сподели депутатът от ГЕРБ-СДС Марин Маринов пред публицисти в Народното събрание. 

 

В отговор на въпрос би трябвало ли следствието да бъде разграничено от прокуратурата, той разяснява, че този въпрос е от фундаментално значение. Ние сме взели позиция още в 48-ото Народно заседание, подкрепихме разпореждания, които кореспондират с тези, които бяха признати и които сега се връщат за ново разглеждане от президента, уточни Маринов. Той означи, че от ПГ на ГЕРБ имат и отправено запитване до Конституционния съд, от който чакат изговаряне.

 

Ролята на следствието и на прокуратурата следва да бъдат детайлно прегледани в хода на подготвяната конституционна промяна, счита той. " Въпросът за мястото на следствието е един от въпросите, който ние ще настояваме да бъде организиран в идните диалози по отношение на смяна на Конституцията ", добави депутатът. 

 

Следва да бъдем доста деликатни в това какви са пълномощията на едно нормално Народно заседание за смяна на главния закон, уточни Марин Маринов и означи, че никога не следва да излизат от рамката, с цел да не се озоват в обстановка, в която оферират нещо, което е от извънредно пълномощие на Велико Народно заседание.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР