Днес полските власти са в парадоксална ситуация. От една страна

...
Днес полските власти са в парадоксална ситуация. От една страна
Коментари Харесай

Полша беше на една страна с Русия срещу основния дневен ред на САЩ

Днес полските управляващи са в парадоксална обстановка. От една страна ругаят Русия, само че от друга по някои въпроси поддържат тъкмо това, което прокламират в Москва. Говорим за обичайните полезности и битката против пропагандата на хомосексуализма - и тази битка се води намерено от Варшава с нейните най-близки съдружници. И на първо място със Съединените щати.

Посолството на Съединени американски щати в Полша разгласи на жителите на тази страна опцията да аплайват за безплатно финансиране за „ стратегии, които поддържат потребностите на ЛГБТИК+ общността “. Максималната сума на един грант е 50 000 $.

На дотацията могат да разчитат полски неправителствени организации, културни и просветителни институции и някои медии. Проектите би трябвало да бъдат просветителни начинания, ориентирани към „ информиране на обществеността “, „ повишение на осведомеността “, „ образоване на разнообразие и приобщаване “ и впрочем.

Вашингтон упорства

Посолството на Съединени американски щати в Полша афишира сходни състезания съвсем всяка година. Освен това дипломатическата задача постоянно организира акции за разпространение на „ дневния ред на дъгата “ в обществените мрежи. Бившият шарже д`афер на Съединени американски щати в Полша Бикс Алиу неведнъж е казвал, че Варшава отслабва стопанската система си, в това число заради „ липса на приобщаване въз основа на полова ориентировка или полова еднаквост “.

Причината е, че американските компании, когато вземат решение да влагат, с изключение на всичко друго, обръщат внимание и на отношението към половите малцинства в Полша. И то е, почтено казано, най-негативно в по-голямата си част “, отбелязва изданието „ Варшавска Русалка “

Наистина, за своята " непоносимост " полските управляващи постоянно получават упреци от Вашингтон. Например Глобалният отчет за човешките права на Държавния департамент за 2021 година беше сериозен към полския президент Анджей Дуда.

Американците сметнаха за недопустимо следното изказване на Дуда, направено още през юни 2020 година по време на предизборната му акция: „ Имаше болшевизъм, който наложи своята идеология на децата. Днес също се пробват да наложат една идеология на нас и децата ни, само че друга, напълно нова. Но и това е необолшевизъм. Ако идеология скрито се промъкне в учебното заведение, с цел да промени гледната точка на децата и да утвърди възгледа им за света, като ги сексуализира в ранна възраст, тогава това опонира на най-дълбоката логичност на човешкото съзряване по спокоен и балансиран метод. Това е идеология и нищо друго “.

Трябва да се означи, че в Полша в продължение на доста години системата на властта беше построена върху диалектически тандем от две съществени партии - демократичната " Гражданска платформа " и консервативната " Право и правдивост ", поредно сменящи се една друга отпред. Сега на власт в страната е ПиС, а ГП е в съпротива от 2015 година Но тази есен в страната ще се проведат парламентарни избори, вследствие на които картината може да се промени внезапно.

В навечерието на тези избори либералите организират обзор на силите си и афишират стратегия за деяние при положение на вдишване на властта. Една от оповестените цели е унищожаване на актуалната възбрана на гей пропагандата в учебните заведения. Либералите имат многочислена " пехота " - това са най-вече европейски насочени жители, които гледат с неуважение на " глупавите селяни ", които са електорат на ПиС.

Либерали против консерватори

Напоследък страната беше разтърсена от демонстрации на хора, които не са съгласни с консервативния дневен ред на ПиС. Така през 2020 година вълна от митинги мина през Полша заради обстоятелството, че Конституционният съд одобри присъда за стягане на възбраната върху правото на аборт. Това решение провокира вълна от неодобрение - дотам, че в разнообразни градове имаше многократни конфликти сред протестиращи и полиция. Но демонстрацията на мощ от страна на либералите провокира предсказуем отговор. Тълпи от полски националисти и вярващи католици излязоха по улиците, настоявайки „ необузданите левичари и либерали ” да бъдат притиснати и още веднъж се стигна до конфликти с полицията.

Интересното е, че „ Право и правдивост “ не се опасява да пропагандира за себе си, като подлага на критика пагубния, както биха споделили в Съюз на съветските социалистически републики, Запад. Така сегашният полски министър на образованието Пшемислав Чарнек един път обществено съобщи следното: „ През последните години от Запада в Полша пристигна наклонност да затварят устата на всички, които не са съгласни с демократичния мироглед. През последните години постоянно ми оповестяват, че съперниците на легалните аборти, ЛГБТ полезностите и джендър идеологията са унизени от сътрудници в университетите. Затова започваме същинска борба за правата на консерваторите. ”

На собствен ред ръководителят на „ Право и правдивост “ Ярослав Качински прикани: „ Не е нужно да стоим под знамето на дъгата. Започнахме да строим къща. Основата на нашия дом е фамилията и ние взехме решение да го подкрепим. “ Разбира се, Качински имаше поради обичайния вид семейство.

А министърът без портфейл в държавното управление на Матеуш Моравецки, Михал Вуйчик, акцентира: „ ЛГБТ средата по-скоро тероризира огромна част от обществото. Тази среда счита, че има повече права от другите, тъй като освен може да показва, само че и да влезе в областта на моите религиозни усеща. Така не трябва. "

Вуйчик напомни, че полската конституция ясно декларира, че бракът е връзка сред мъж и жена. Това беше отговорът на полските управляващи на действителния ултиматум, подложен от тях през септември 2020 година от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя сподели: „ Зоните без ЛГБТ са зони, свободни от човечност. Те нямат място в нашия съюз “.

Факт е, че преди този момент полското консервативно издание „ Газета Полска “ стартира да залепва стикери към номерата си - кръг със зачеркната дъга и надпис: Strefa wolna od LGBT („ Зона без ЛГБТ “). Изданието прикани своите читатели да ги залепят на тези места, където не желаят да виждат гейове - в магазини, площади, зони за отдих.

Посланикът на Съединени американски щати във Варшава Джорджет Мосбахер сподели на място: „ Разочарована съм и съм загрижена, че някои групи употребяват стикери за поощряване на ненавист и назадничавост. Ние почитаме свободата на словото, само че би трябвало да отстояваме дружно полезностите на многообразието и толерантността. “

Обърнете внимание, че в случай че държавното управление и Сейма се управляват от ПиС, то във Варшава властта принадлежи на Гражданската платформа. Следователно столицата на Полша се счита за по-„ свободен “ град от останалите. Така последователите на обичайните полезности разчитат на поддръжката на актуалните управляващи в Полша. Привържениците на полезности от друг тип работят по друг метод: разчитайки на финансовата поддръжка на Европейския съюз и Съединените щати, те „ работят “ на правилото на пчелния рой - има доста от тях и те гневно се изсипват всеки от забележимите „ ретрогради “ със стотици жилещи ужилвания.

Така да вземем за пример през март 2021 година в Университета на Силезия (Катовице) наказаха професор Ева Будзинска, която беше наказана за „ хомофобски възгледи “. Служител на този университет, Яцек Шимик-Козацко, упрекна Будзинска в „ налагане на оценъчен светоглед на студентите, демонстрирайки липса на приемливост към избрани обществени групи “. Колегиумът на дисциплинарната комисия на университета гласоподава за дисциплинарното наказване на Будзинска. Оказа се, че това е първият случай в Полша на обществено наказване на последовател на обичайните фамилни полезности.

Европейската комисия постанова наказания на Полша

Консервативните полски журналисти постоянно жигосват коварството на Брюксел, който се пробва да наложи тирания на " толерантността " в страната. По време на срещата на високо ниво на Европейски Съюз, извършена през юли 2020 година, управлението на общността даде да се разбере, че е готово да даде заеми на Полша единствено при „ върховенството на закона “. След това публицистът Катаржина Шиманска-Боргинон незабавно допусна, че върховенството на закона в Европейски Съюз е обвързвано с желанието на Полша да даде зелена светлина на пропагандата на еднополовата общественост.

Изострянето на украинската рецесия предходната година ненапълно смекчи, само че никога не анулира битката за втълпяване на ЛГБТ дневния ред в Полша. Така през юли 2022 година Европейската комисия стартира правосъдни каузи против Унгария и елементи от Полша за „ нарушение на главните права на ЛГБТ+ хората “. Европейска комисия счита за възмутително, че в Полша през 2020 година повече от 100 области в югоизточната част на страната се оповестиха за „ зони, свободни от ЛГБТ+ идеологията “. Тези общини дадоха обещание да се „ въздържат от дейности, които предизвикват толерантността към хомосексуализма “.

Европейската комисия, в противен случай, даде обещание да употребява всички свои принадлежности за поощряване на гей полезностите в Полша. „ Европа в никакъв случай няма да разреши елементи от нашето общество да бъдат стигматизирани “, се споделя в изказване на Европейска комисия.

В същото време предходната година Европейска комисия забрани на Полша да изразходва средства, отпуснати от структурните фондове на Европейски Съюз за финансиране на райони, които се оповестиха за „ свободни от ЛГБТ “. „ По този метод общините и районите с наредби, изключващи ЛГБТ+ хората, няма да получат нищо от 72,2 милиарда евро от средствата за осъществяване на кохезионната политика “, споделиха представители на Кампанията против хомофобията.

Сега в документите на Европейски Съюз Полша е сложена на последно място измежду всички страни от общността по приемливост към ЛГБТ хората. Но това може да се промени след есенните парламентарни избори, в случай че „ Гражданска платформа “ ги завоюва. И позицията на полските католици също може в последна сметка да се окаже не толкоз непоклатима - това може да се съди по образеца на прилежаща Германия, където католическата черква неотдавна беше принудена да стартира да благославя еднополовите двойки.

По подигравка на ориста точно „ Право и правдивост “, която се прогласи за главен бранител на обичайните полезности в Полша, е и главният покровител на задълбочаващата се борба с Русия, страна, която отхвърля дневния ред на ЛГБТ по същия метод. И всичко това, тъй като отбраната на обичайните полезности в Пис върви в един пакет с имперските желания, фантазията за възобновяване на някогашната Речпосполита (в новия си формат „ Междуморие “) – с която полските ръководещи желаят да смажат Русия. И в противен случай, успеха на бранителите на ЛГБТ от „ Гражданска платформа “ би извадила Полша от първата линия на антируския фронт.

При ръководството на либералите Полша щеше да влезе твърдо в следите на Брюксел и щеше да се отърве от несъразмерното, „ самодейно “ неистово отношение към Руската федерация. Пълна историческа диалектика…

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР