Днес подписваме договора за изграждане на ТОЛ системата. Това се

...
Днес подписваме договора за изграждане на ТОЛ системата. Това се
Коментари Харесай

Регионалният министър с важно съобщение за винтеките и ТОЛ системата

Днес подписваме контракта за създаване на ТОЛ системата. Това се случва след две години вървене по тъгите. Седем месеца е срокът за създаване на самата система и 12 за тестването й. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков в ефира на bTV.

„ Преди въвеждането на системата би трябвало да бъдат осъществени две доста значими дейности - внедряване и тарифиране. Основната ни цел е да заплащат тежкотоварните коли. За водачите на коли се вкарват електронни винетки. Системата се чака да проработи публично през 2019 година. Очакваме да имаме доходи от към 1 милиард лв. за година.

Цените на електронните винетки няма да се покачват “, увери министърът. „ Въведохме еластичен модел на погашение на системата. Това ще стане в границите на три години с по към 50 милиона лв. на година “, акцентира министърът на районното развиване „ По-справедливо е тежкотоварните коли да са по-натоварени финансово, тъй като разрушават пътищата повече. Завишенията на цените за тях ще са с към 7 пъти повече “, разкри министър Нанков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР