Днес, под влияние на преминаващия през Балканите средиземноморски циклон, валежите

...
Днес, под влияние на преминаващия през Балканите средиземноморски циклон, валежите
Коментари Харесай

Циклон носи валежи

Днес, под въздействие на преминаващия през Балканите средиземноморски циклон, преваляванията ще продължат и ще са на доста места.

Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Интензивни и обилни по количество ще са явленията до сутринта основно в Централна България, а денем - тук-там в югоизточната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще отслабне, само че ще има и краткотрайни усилвания с развиването на купесто-дъждовната облачност.

Привечер и през нощта преваляванията в доста региони краткотрайно ще отслабнат, тук-там и ще спрат. Температурите ще бъдат по-ниски от нормалните - оптималните ще са най-вече сред 20° и 25°.

Над планините облачността ще остане забележителна. Валежите и гръмотевичните стихии ще продължат, тук-там явленията ще са интензивни. Ще духа сдържан до мощен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра - към 9°.

По Черноморието облачността ще е най-вече забележителна и ще има превалявания и гръмотевици. Значителни ще са количествата основно през идната нощ. През деня преваляванията за малко ще отслабнат и спрат, ще има и краткотрайни понижения на облачността. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР