Днес по време на срещата на Върха на инициативата Три

...
Днес по време на срещата на Върха на инициативата Три
Коментари Харесай

Радев: Инициативата Три морета става все по-разпознаваема в глобален план

Днес по време на срещата на Върха на самодейността " Три морета " приехме взаимната декларация на държавните ръководители. Тя е израз на нашата обща политическа воля да работим за ускореното развиване на нашия район посредством усъвършенствана транспортна и енергийна структурна съгласуваност посредством стимулиране на публичночастните партньорства, посредством въвеждане на нови иноватини модели за развиване, сподели президентът Румен Радев, който е хазаин на форума.

На срещата взеха присъединяване повече от 10 държавни глави, държавни ръководители и министри на страните членки и нашите стратегически сътрудници Съединени американски щати, Германия и Европейската комисия, сподели още Радев.

Участие в самодейността са взели 400 компании. Това е неправдоподобен триумф на конгрес като този, сподели президентът на България.

Радев открои присъединяване на водещи софтуерни колоси като " Амазон`, " Google ", както и присъединяване за първи път на ръководещия шеф на Международния валутен фонд, на представители от Тихоокеанския район, от Средния изток и Западна Европа.

" Това е отзив, че самодейността " Три морета " става все по-разпознаваема освен в районен, само че и в световен проект ", сподели президентът Радев.

Постигнато е единодушие за съглашение сред организациите за поощряване на вложенията от нашите страни и е задълбочено партньорството сред индустриалните камари на страните.

" Радва ме подписаното съглашение за партньорство, създаване на партньорска мрежа сред организациите за нововъведения на нашите страни. Това е ясно доказателство, че напъните, които поставяме да работим в перспективни области дружно, към този момент дават своя резултат ", сподели Радев.

България одобри семейството на нициативата в един значим стадий за нея, когато се стремим да ускорим прехода от политическо говорене към на практика дейности и действителни резултати, акцентира президентът.

По думите му фондът на самодейността е един неповторим инструмент, основан да подтиква публично-частните партньорства, да построява връзки сред държавни афгенции, политическото управление на дадена страна, интернационалните инстритуции, търговски камари, банки за развиване и бизнесът към този момент работи.

" Срещата на Върха в София е ясно доказателство, е вследствие на нашата обща политическа воля, на усъвършенствана съгласуваност, на усърдна работа, самодейността се развива с бързи темпове, имаме към този момент действителни на практика резултати и става все по-привлекателна освен в районен, само че и в световен проект ", сподели Радев.

По време на церемонията президентът Радев съобщи и флагът на самодейността на идната страна хазаин на форума - Латвия. Беше валидирана и пощенска марка по случай българското домакинство на " Три морета ".

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР