Днес, по време на парламентарните изслушвания председателят на Съвета на

...
Днес, по време на парламентарните изслушвания председателят на Съвета на
Коментари Харесай

Предложение в Русия: Апартамент при раждането на трето дете

Днес, по време на парламентарните чувания ръководителят на Съвета на федерацията на Руската федерация Валентина Матвиенко предложи страната да дава жилища на съветски фамилии с три или повече деца, оповестява ТАСС.

Матвиенко напомни, че по време на нейното ръководство като губернатор на Санкт Петербург, при раждането на третото дете, семейство се записва в листата на чакащите и след най-много година получава апартамент от страната.

„ Когато бях губернатор на Санкт Петербург, незабавно щом се роди третото дете, фамилията влезе в листата на чакащите и в границите на най-много година те получиха апартамент от страната. Тези, които са по-заможни, несъмнено, това включва преференциални ипотеки, изтриване на ипотеки. Но по принцип преди всичко страната би трябвало да усъвършенства изискванията за фамилии с деца ", сподели Матвиенко на парламентарните чувания по отношение на фамилната политика и въпросите на поддръжката за раждаемостта.

Осигуряването на жилища за фамилии с деца е един от инструментите за стимулиране на раждаемостта в Русия.

" Ако фамилията знае, че ще ражда трето дете и страната ще й даде апартамент, това може да е определящият фактор ", счита тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР