"Днес по инициатива на премиера Бойко Борисов се проведе работна

...
"Днес по инициатива на премиера Бойко Борисов се проведе работна
Коментари Харесай

Павлова: С Боршош не сближихме позициите си на срещата за НДК с Борисов

"Днес по самодейност на премиера Бойко Борисов се организира работна среща по проблема НДК. Министър-председателят даде опция на всеки да показа своята позиция. Моята с решението за освобождението на Мирослав Боршош като изпълнителен шеф на НДК, основана на документи и констатации от предварителния одитен отчет и други инспекции ", това заяви преди минути във фейсбук министър Лиляна Павлова.

Ето какво още разяснява тя:

"По време на срещата стана ясно, че с господин Боршош имаме големи разлики за метода, по който се ръководи общественият запас в частта за ремонта на НДК като постройка за българското председателство. Винаги съм държала и упорствала за оптимално транспарантно и в ускорени темпове продължение на ремонта на НДК.

Подчертах, че не оборвам неговите качества да притегля и трансформира НДК в културен център, каквото е предназначението му. На срещата не успяхме да сближим позициите си по отношение на разпоредбите и процедурите за разходването на обществените средства. Решението НДК да се върне там, където му е мястото – в Министерството на културата беше признато от всички участници в срещата.

Благодаря на премиера Борисов, че с това решение даде опция на екипа, с който работя да се фокусираме върху същинската работа по политическите цели и по подготовката и провеждането на председателството на България на Съвета на Европейски Съюз. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР