Днес по данни на полицията във Виена срещу правителствените мерки

...
Днес по данни на полицията във Виена срещу правителствените мерки
Коментари Харесай

Голям протест във Виена срещу  COVID мерките

Днес по данни на полицията във Виена против държавните ограничения за преодоляване на пандемичната вълна са показали над 40 000 души. На моменти държанието на някои групи е било много нападателно, стигнало се е до отсичане на стоманените заграждения и до арести, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28823
Мобилизирани са били към 1200 служители на реда. По думите на полицията ситуацията е било доста динамично и арестите са осъществени заради заплаха от опозиция против държавната власт. Групи от стачкуващи са хвърляли пиротехнически предмети, в отговор служителите на реда са използвали пикантен спрей.

В центъра на града се е състояла и относително по-малобройна проява на последователи на ограниченията. Полицията е предотвратила опцията двата потока да се срещнат, с цел да бъдат избегнати възможни конфликти.

С транспаранти, флагове и барабани антиваксерите са скандирали лозунги против държавната политика, по съмнение на полицията за присъединяване са пристигнали и доста групи от провинциите.

И виенската полиция е била подкрепена от сътрудници, пристигнали от цяла Австрия. Въпреки полицейските контроли за съблюдаване на отдалеченост и носене на маски, малко на брой от стачкуващите са се придържали към условията.

По данни на полицията от началото на локдауна и след оповестяване на наложителната имунизация в обществените мрежи неведнъж се насочат апели за акции в болничните заведения. Досега няма особени прояви като се изключи предходната седмица, когато пред университетската клиника в Залцбург е бил освиркван медицинският личен състав.

Министерството на вътрешните работи е наредило засилена защита на болничните заведения. Днес виенските лечебни заведения бяха под особена защита. " Както при други огромни демонстрации изключително са охранявани сериозните инфраструктури, с цел да не се стигне до повреди ", съобщи за Радио Виена представител на полицията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28823  Меркел в последното си видеообръщение: Отнасяйте се доста съществено към коварния вирус  Меркел в последното си видеообръщение: Отнасяйте се доста съществено към коварния вирус   Два хипопотама в Белгия са инфектирани с ковид Два хипопотама в Белгия са инфектирани с ковид  В област Ловеч в клас се връщат 70% от учениците от 5 до 12 клас В област Ловеч в клас се връщат 70% от учениците от 5 до 12 клас
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР