Днес Пламен Братойчев – личният наставник на Карлос Насар и

...
Днес Пламен Братойчев – личният наставник на Карлос Насар и
Коментари Харесай

Златен трикольор и Сребърен сокол за българските щанги

Днес Пламен Братойчев – персоналният ментор на Карлос Насар и Божидар Андреев – получи премията си за треньор на месеца в обичайна анкета на пресклуб „ България “ измежду спортните редакции. Специалистът, който изведе и двамата щангисти до европейското злато на шампионата в София, заслужи обичайния „ Златен трибагреник “ с гласовете на 13 от общо 26 медии в постоянното допитване за февруари.


На второ място, с 6 гласа е старши треньорът на националния ни тим по баскетбол за мъже Росен Барчовски, следван с 4 гласа от старши треньора на националния ни тим по повдигане на тежести Иван Иванов. На четвърта и пета позиция са старши треньорът на националния ни тим по бокс при дамите Борислав Георгиев /2 гласа/ и старши треньорът на националите по бокс при мъжете Жоел Арате /1 глас/.

Пресклуб „ България “ зарадва Божидар Андреев, който стана европейски първенец в кат. 73 кг и записа европейски връх в изтласкването и в дуела, със моден „ Сребърен сокол “. Птицата символизира мощен темперамент и геройство, качества, които сливенският щангист потвърди, че има.

На 30 март Божидар и Братойчев отпътуват за Световната купа в Тайланд, само че еврошампионът няма да се състезава. На 27-ми април Божидар и Карлос ще подвигат за своя немски клуб, който се бори да премине в елитната Първа Бундеслига, заяви треньорът след церемонията по награждаването. След това подготовката напълно ще е ориентирана към идните Олимпийски игри в Париж, като 20 дни преди най-голямото спортно събитие на планетата е плануван лагер във Франция.

Резултатите от Европейското състезание са положителни, само че не трябва да се задоволяваме с тях, разяснява Братойчев и добави, че с 5-7 кг от горната страна би трябвало да са достиженията, с цел да е обезпечен триумфът. В кат. 73 кг дуел сред 345 кг и 350 кг ще донесе орден, като 5-6 индивида имат късмет да вдигнат толкоз, уверен е Пламен Братойчев. „ Изненада не може да се получи на Олимпийските игри “, добави изрично той.

Попитан по кое време се е почувствал по-близо до Олимпийската си фантазия, дали с европейската купа и двата върха през 2019 година в Батуми или през февруари тази година в София, Божидар Андреев отговори без съмнение: " Сега. Това го направих за обичаните си хора. “ Още откакто стана първенец пред родна аудитория в „ Арена София “, щангистът показа, че усеща наличието на скъпите близки, които към този момент не са измежду живите.

Божидар разкри, че в никакъв случай не мисли за тежестта като подвига. Акцент в тренировките е изхвърлянето, разкри Братойчев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР