Днес ПГ на „БСП за България внасяме предложение за създаване

...
Днес ПГ на „БСП за България внасяме предложение за създаване
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Внасяме анкетна комисия за БНР

Днес ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " внасяме предложение за основаване на анкетна комисия в Народното събрание за случая в БНР. От три години предизвестяваме за налагане на еднолична власт в България. Вече имаме тирания в деяние. Започна с изключените микрофони на публицистите в Министерския съвет, конференция без публицисти, публицисти, водени с белезници на разпити като очевидци. Можем да изреждаме и доста случаи на уволнени публицисти за това, че са си разрешили да подлагат на критика властта. От през вчерашния ден публицисти от БНР приказват за оказван напън върху тях. Виждаме, че властта се пробва да замаже казуса и да го трансферира на техническо ниво, само че изключването на сигнала на БНР е невиждан случай в историята на България.

Ние желаеме политическа отговорност и истината до дъно. Г-н Борисов се опита да се измъкне и от този случай, казвайки че някой саботира държавното управление. Това е безусловно недопустимо, тъй като Съвет за електронни медии в болшинството си е излъчен от ГЕРБ. Този съвет избира управлението на БНР и Българска национална телевизия. Отговорността е при тях. От това- дали депутатите на ГЕРБ ще поддържат нашето предложение за анкетна комисия, ще разберем, дали ръководещите желаят да се стигне до истината или желаят и този случай на посягане върху свободата на медиите и изразяването на друго мнение да бъде замазан до идващия.

Не можем да допуснем повече този поход - и постоянно да се измъквате от отговорност по разнообразни способи. По думите на Борисов, против държавното управление бил осъществен бойкот - излиза, че той самичък на себе си е направил бойкот, тъй като както споделих - и Съвет за електронни медии, и управлението на БНР са излъчени и са функционалност на ГЕРБ. Не ми е в стила да приказвам като Борисов, само че не знам кой при тях е главанак - само че да не ни вършат нас всички на такива. Настояваме за анкетна комисия и истината до дъно.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР