Днес /петък/, на знаковата дата 9 септември 2022 г., от

...
Днес /петък/, на знаковата дата 9 септември 2022 г., от
Коментари Харесай

Валентин Вацев и Ляв Поглед в Елин Пелин: Преди срещата в Рамщайн, където решават финансирането за Зеленски, ВСУ завладяха Балаклея

Днес /петък/, на знаковата дата 9 септември 2022 година, от 18.00 часа, се организира среща на Движение “Ляв Поглед ” и публицистичния екип на " " с жители на гр. Елин Пелин.

Специален посетител беше геополитическият анализатор доцент Валентин Вацев.

„ Главното геополитическо събитие в света през днешния ден е войната сред Русия и Украйна. Следя дейностите от всички източници, включително от блестящата украинска агитация и от съветската, само че слаба такава. Наскоро се пошегувах, че войната ще е свършила с съветска победа, само че хората по света ще не престават да имат вяра, че Украйна е победила. Най-новото, от позиция на събитийност във войната там е, че в навечерието на срещата в базата Рамщайн в Германия, най-сетне Зеленски съумя да направи нещо, към което така доста се стремеше - украинската армия съумя да завладее едно село Балаклея. И бойците му забиха украинското знаме върху кметството. “

Това сподели геополитическият анализатор доцент Валентин Вацев по време на посещение на Гражданско съдружие „ Ляв взор “ в гр. Елин Пелин. Сред гостите бяха още основният редактор и притежател на уеб страницата Поглед Инфо Румен Петков, политическият анализатор Валентин Кардамски и юристът Борис Иванов.

Вацев разяснява още по тематиката, че от село Балаклея са се изтеглили съветските войски преди нападението.  „ Зеленски имаше потребност от най-малко една алегорична победа. Аз не се занимавам с конспирология, по какъв начин и за какво тъкмо в навечерието на срещата в базата Рамщайн, на която западните му сътрудници ще решат дали ще му дадат пари за войната или не, се случва тази алегорична победа. Той изяде доста милиарди долари, планини от оръжие, само че нищо не му върви. Руската войска настава, а украинската отстъпва.   За да не загуби финансовата, оръжейната, материално-техническата и най-много политическата поддръжка, тъй като към този момент върви твърдоглав слух, че му търсят заместител, Зеленски най-накрая записа победа. Новините гръмнаха, че героичните украински войски са победили, само че не споделиха, че малко преди този момент се бяха изтеглили съветските войски. Конфликт посред им не е имало. Сега Зеленски ще получи и пари, и поддръжка, поради „ великата си победа “, наречена Балаклея,  пошегува се Вацев. Той отхвърли да влиза в хипотези за какво на украинския президент е направена тази услуга от Русия.

Политическият анализатор Валентин Кардамски разяснява, че генезисът на актуалното насипно положение на партиите у нас е заложен още при започване на измененията, когато неолибералният Запад е имал за цел изцяло да деидеологизира политическите сили. „ Днес нито една партия няма идеология. Имаме доста наричащи се десни, които имитират сякаш дясна политика и една лява, която към този момент няма нищо общо със обществената лява идеология. Сиреч в България имаме цялостна палитра от политически обединения, които са загрижени да вземат решение грижите на бизнеса, който пък съществува с помощта на държавната трапеза. Първите 20 години от измененията го имаше, тъй като консумираше парите от приватизацията, а последните десетина, тези от еврофондовете, които страната му дава посредством поръчки. Паразитен бизнес, нарекъл се наедрял капитал. Имитационната към този момент лява партия към този момент и себе си не може да залъже, че има за цел да реши проблемите на хората. Тя по-йезуитски обслужва бизнеса “, безапелационен беше Кардамски. По думите му, всички сегашни партии са съучастници в цялостното деморализиране на обществото, тъй като по този начин е елементарно манипулируемо. Пример за това е и образованието, което е в насипно положение и продуцира неначетеност, уточни още той.

Концепцията за лявото е приключена, само че в същото време е динамична. Тя се трансформира с развиването на света. В основата си обаче е неизменима, съгласно това, което Маркс и тогавашните социалисти са дефинирали. За страдание, на фона на тази комплектност липсват смислени организационни носители, които да създадат по този начин, че всеки човек да я усети в ежедневния си живот . “ Това сподели пред гостите от Елин Пелин юристът Борис Иванов. Според него военният спор в Украйна е извадил на показ дефицитите на този развой. „ Това катализира деидеологизацията на партиите и извади на бял свят дефицитите на политическите модели в Европа и света, само че най-много немощта на неолиберализма изобщо.  Днес в България няма учредителен и абстрактен ляв притежател. За сметка на това, редица политици от доста партии крадат сякаш леви послания, като в основата си приказват, че ще вършат безвъзмездни политики. Партията, която пък твърди, че е лява, артикулира в публичното пространство послания, които са много объркващи. Казва, че ще направи учебниците и медикаментите безвъзмездни. Не единствено крайният резултат прави една мярка лява или дясна, а и пътят, по който се стига до нея. Ако се налеят 100 милиона в частно издателство, с цел да отпечата въпросните безвъзмездни учебници, а не го прави страната, тази мярка е дясна. Същото се отнася и за производството на сякаш безплатните медикаменти, в случай че са резултат от дадени стотици милиони за частна фармацевтична компания, която да ги създаде “, аргументира се Иванов.

По време на срещата бяха задавани голям брой въпроси от страна на жителите от Елин Пелин към гостите.









Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР