Днес Павлово е един от най-желаните квартали за живеене, но

...
Днес Павлово е един от най-желаните квартали за живеене, но
Коментари Харесай

Разруха и забрава: Къща на ужасите в кв. Павлово, която някога била истински рай

Днес Павлово е един от най-желаните квартали за живеене, само че в миналото е бил едно отдалечено място от центъра на София. Петицата е минавала през живописното обитаемо място, с цел да доближи до Княжево, а по пътя минавал точно през една от най-красивите къщи в региона, написа каналът на във vbox7.

Лятната вила на Димитър Карастоянов , който е бил един от най-известните български фотографи при започване на XX в. Районът бързо се трансформирал в отлично място за отмора и разходки, с помощта на прокараната трамвайна линия.

Вилата на Карастоянов се е отличавала с хубостта си, както и с изтъкнатите си посетители. Едни от най-интересните и артистични хора са идвали за по чашка и танци през лятото точно тук.

Къщата е издигната през 1910 година , само че тя служи и като лятно ателие на фотографа. Карастоянов е почитан и скъп експерт, което трансформира къщата в привлекателно място за софийското висше общество. 

Стари фотоси на къщата я демонстрират в цялостното ѝ величие. Вилата е била богато украсена, имала е и добре поддържана градина. По фасадата на къщата има изящни релефни женски фигури и ръчно ковани стоманени детайли, които били супер съвременни за времето си. 

В наши дни къщата съвсем не се вижда, а пред нея има склад за строителни материали. Във вилата не живее никой, а самата постройка е запусната и изоставена на произвола. Хората в квартала описват, че тя е едно от най-зловещите места в региона.
 Стара София Стара София
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР