Днес първият избран да разследва главния прокурор магистрат, съдия Даниела

...
Днес първият избран да разследва главния прокурор магистрат, съдия Даниела
Коментари Харесай

ВСС ще изслуша Даниела Талева, назначена да разследва главния прокурор

Днес първият определен да проверява основния прокурор магистрат, арбитър Даниела Талева, ще бъде изслушана от Висшия правосъден съвет на съвещанието на Пленума.

Първият опит за чуването ѝ бе на 2 ноември, само че тогава стана ясно, че тя е в болница.

Висш съдебен съвет трябваше да я изслуша във връзка нейното назначение и организационни въпроси.

По време на съвещанието на 2 ноември се дебатираше къде да се намира кабинетът на проверяващата основния прокурор и неговите заместници арбитър Даниела Талева и дали да има назначена профилирана администрация. И двата въпроса обаче останаха без открит отговор.

" Създаването на профилирана администрация значи да " обрасне храсталакът ", счита изпълняващият длъжността основен прокурор Борислав Сарафов.

Висш съдебен съвет реши да се вземе под внимание персоналното мнение на арбитър Талева при решението на тези въпроси, като на идващото съвещание ще бъдат поканени арбитър Даниела Талева и Лада Паунова, заместник-председател на Върховен касационен съд.

Междувременно рискът остава - до Нова година страната ни да има арбитър, който проверява активността на основния прокурор и неговите заместници, само че да няма опция за практикуване на пълномощията си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР