Днес парламентът се произнася окончателно – с прегласуване за вота

...
Днес парламентът се произнася окончателно – с прегласуване за вота
Коментари Харесай

Панчугов: Поведението на политиците по отношение на дерогацията е странно

Днес Народното събрание се произнася дефинитивно – с прегласуване за вота на съмнение против кабинета. След като през вчерашния ден поради липса на кворум депутатите не съумяха да гласоподават по импортирания от опозицията избор на съмнение, през днешния ден процедурата би трябвало да бъде довършена. Проблемът с кворума се появи, откакто ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи напуснаха залата поради отхвърления законопроект за незабавна анулация на дерогацията за импорт и преправка на съветски нефт.

" Не съм сигурен дали двете политически обединения имат идентичен дневен ред. Но що се отнася до ГЕБР, това, което следим, е сигурно опит за пренасяне на метода, по който е разпределено въздействието в границите на управническата коалиция, с салдото Политическа партия и Демократична България да ръководят напълно, а ГЕРБ да поддържат някои от политиците. Очевидно това към този момент не устройва едната страна ", разяснява пред БНР политологът Христо Панчугов. 

Това, което се случва, е явен сигнал, че някакви дейности от страна на държавното управление, които не са съгласувани и също така не са обяснени на българското общество, само че за сметка на това наподобяват много хлапашки. Държи се някаква линия, без тя да бъде обяснявана и защитавана същински от представителите на държавното управление.

" Поведението във връзка с дерогацията е необичайно, изключително на фона на апели, идващи от самата Демократична България и от разбори, които вършат нейни специалисти ", добавя политологът.

Това още веднъж е обществен трик, т.е. риториката, която цели да изостри и да изясни на личната партия, позицията, която се заема сега.

Христо Панчугов разяснява, че за следващ път службите в България се употребяват за странни неща. Според него държавното управление би трябвало да стартира логичен диалог по какъв начин наподобява българската национална сигурност.

" Вчерашният избор на съмнение беше добър мотив ние да забележим явен проект за това по какъв начин се реформира българската национална сигурност, тъй че тя да може да отбрани българските жители, на първо място, и несъмнено, нашите сътрудници в Европейски Съюз, което е един от диалозите ни за влизане в Шенген ", разяснява още той.

В умозаключение той уточни, че изпратено от кмета на София Васил Терзиев публично писмо до водача на ГЕРБ Бойко Борисов е много огромно прескачане на равнища. Добре е посоката на развиване на София да стартира да се разисква с представителите на ГЕБР в Общинския съвет, както и със столичната конструкция на партията.

Все по-трудно ще става на представителите на ПП/ДБ да изясняват, за какво на национално равнище са в сглобка с " универсалното зло " – Бойко Борисов

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР