Днес парламентът разреши на АПИ да се разплати с пътните

...
Днес парламентът разреши на АПИ да се разплати с пътните
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Сертифицираните пътни фирми, ще си получат 50% от парите

Днес Народното събрание позволи на АПИ да се разплати с пътните компании на 50%.

" Решението, което предприехме, има няколко съставния елемент. Първо разплащаме 50% от сертифицираните контракти – действия, които са осъществени и са получили документ. Също по този начин изплащаме 100% на договорите, които са свързани с мантинели, с хоризонтална маркировка и с пътни знаци. Останалите 50% ще минат през един надзорен механизъм, тъй като е значимо да заявяваме парите на данъкоплатците ", сподели пред Българска национална телевизия Настимир Ананиев, ръководител на парламентарната комисия по районна политика.

По думите му компаниите, които са сертифицирани, ще си получат парите – 50%. А за тези, които са заобикаляли закона, междуведомствена комисия и инспекцията през районната комисия ще откри би трябвало ли да има глоба за нередностите.

" След като стартира инспекцията на междуведомствената комисия се даде поръчката, че сигурно ще има разминавания, само че 50% от тази работа най-вероятно е свършена, поради това беше определен самият %. Ние се доверихме на специалистите и това заложихме в решението ", добави Настимир Ананиев.

По мотив митингите на компаниите той разяснява:

" Трябва ясно да заявим – тук почтени няма. Тази каша е забъркана през 2018-2019 година - едни публични поръчки, които са били на стойност 700 млн., когато ГЕРБ виждат, че ще слязат от власт, поръчките стават за над 3 милиарда възлагане, пари, които не са били заложени в Бюджет 2022 ", сподели още Настимир Ананиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР