Днес парламентарната група на Възраждане проведе брифинг в Народното събрание

...
Днес парламентарната група на Възраждане проведе брифинг в Народното събрание
Коментари Харесай

Костадинов: Защо ДАНС, ГДБОП и Прокуратурата не се самосезират за статусите и колажите на Исак Паси?

Днес парламентарната група на „ Възраждане " организира брифинг в Народното събрание във връзка ориста на индивида, който е отправил по този начин наречената закана за ликвидиране към министъра на защитата.

Съпругата на арестувания се е свързала с „ Възраждане " с молба за помощ, защото втори ден околните му нямат информация за това къде е и какво се случва с него. Отказана им е всякаква информация и арестуваният български жител освен не е получил правна помощ, само че и на фамилията му е отказана каквато и да било информация.

Текстът на по този начин наречената опасност, е възложен на парламентарната група на „ Възраждане " от брачната половинка на арестувания. Той се популяризира и в гражданските групи в обществената мрежа Facebook, а в него има думи, които биха могли да бъдат възприети като обидни, само че не и като закани за ликвидиране.

Костадин Костадинов осведоми медиите, че доста по-зловещи закани са отправяни към „ Възраждане " всекидневно, за което има пуснат сигнал и в ГДБОП, само че досега няма реакция. Припомни и за сигнала, който беше подаден от страна на Стоян Таслаков против сина на кмета на ГЕРБ в Панагюрище. Поводът още веднъж бяха закани за ликвидиране към Таслаков, само че този път действителни, за които управляващите не реагираха досега, в който заплашващият размаха револвер против народния представител на „ Възраждане ". Резултатът от дейностите на управляващите е подобен, че причинителят сега си е вкъщи. Костадинов напомни, че при неговото задържане през 2020 година тогавашната власт на ГЕРБ го заключи в Софийския затвор и 24 часа не даде информация на околните му.

„ От една седмица насам се върти един скърпен с бели конци скандал за обява на антисемитизъм, която няколко пъти ви обяснихме, че не е на „ Възраждане " и няма нищо общо с нас. За тази обява, която дори не е обява, а коментар под обява в канал, който не е формален на „ Възраждане ", Министертсвото на външните работи излезе с позиция, която беше подкрепена от посланици. За един коментар на неизвестен човек, пуснат в група в Телеграм, която няма нищо общо с „ Възраждане ".

Аз обаче в този момент ще ви покажа фотография на коментар на обществена фигура. Ето вижте тук написа „ Скоро идваме в България да я прочистим от „ Възраждане " и фотографията е в профила на Исак Паси, наследник на Соломон Паси, пусната на 15 юни и то освен от него, а е споделена от към 90 индивида. Такива изявления, които приканват за почистване на „ Възраждане ", за запрещение на „ Възраждане ", за убийства на членове на „ Възраждане " са ежедневни. Странно за какво ГДБОП, ДАНС и Прокуратурата не се сезират, необичайно за какво не виждаме възмутени публични персони да разясняват, че тези хора, които насочат закани към „ Възраждане ", са опасност за демокрацията. Излиза, че когато са заплашвани българи от „ Възраждане ", няма проблем, а когато някой от семейство Паси е обект на колаж, пуснат от неизвестен източник в канал, нямащ нищо общо с „ Възраждане ", това е проблем. Защо е този двоен стандарт? Защо антисемитизмът е закононарушение, а антибългаризмър не е? И двете са отречени идеологии ", разяснява Костадинов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР