Днес Panasonic представи LUMIX DC-TZ200 - най-новия водещ модел от

...
Днес Panasonic представи LUMIX DC-TZ200 - най-новия водещ модел от
Коментари Харесай

Panasonic представя нов водещ модел туристически фотоапарат с мощно 15-кратно оптично приближаване и 4K възможности

Днес Panasonic показа LUMIX DC-TZ200 - най-новия водещ модел от известната серия туристически фотоапарати TZ (Travel Zoom). С новия си обектив LEICA DC VARIO-ELMAR с необикновено 15-кратно оптично варио, започващо от 24mm ултра-широк ъгъл, и огромния си 1-инчов високочувствителен MOS датчик, TZ200 ви предлага изключителната опция да вършиме детайлни, висококачествени фотоси. Можете да снимате и 4K видео с ултра-висока резолюция, и всичкото това с стилен фотоапарат с джобни размери, съвършен за пътешестване.

Прецизна структура на обектива
Благодарение на прецизната структура на обектива, LUMIX TZ200 има изключителни оптични характерности с поразителна непорочност на облиците при минимални изкривявания и отражения. Неговият 24mm широкоъгълен обектив LEICA DC VARIO-ELMAR, оборудван с 5-Axis HYBRID O.I.S.+ (5-осев хибриден оптичен стабилизатор на облика плюс), предлага опция за снимане от разнообразни зрителни ъгли с дейно угнетяване на заклащането и треперенето на ръката при запис както на фотоси, по този начин и на видео. Той също по този начин разрешава на потребителите да вършат впечатляващи, детайлни макро фотоси от разстояние до 3 см.

1-инчовият MOS датчик на TZ200 е извънредно огромен за толкоз стилен фотоапарат, с което обезпечава опция на фотографите да снимат висококачествени облици с невероятна подробност.

Усъвършенстван Live View визьор - за снимане на впечатляващи облици при всевъзможни условия
Live View визьорът (LVF) е модернизиран при този нов фотоапарат и се характеризира с извънредно висока резолюция 2330K точки, както и с огромен коефициент на нарастване, почти 1.45x / 0.53x (приравнено към 35mm фотоапарат). Използването на визьора е доста потребно за потребителите, които желаят да снимат в по-светла конюнктура, да вземем за пример при мощна слънчева светлина.

В допълнение към Live View визьора, LUMIX TZ200 е оборудван с 3-инчов заден екран със сензорен екран. Резолюцията на монитора е 1240K точки, което разрешава на потребителите елементарно да концентрират, гледайки екрана. При нужда, обликът на екрана може да бъде повишен доста елементарно, което дава на фотографите опция за по-прецизен надзор. LUMIX TZ200 също по този начин предлага и функционалността Focus Peaking, показваща зоните, които са на фокус, в режим на ръчно фокусиране.

Високоскоростен, високопрецизен автофокус и бърза реакция
В системата за фокусиране на LUMIX TZ200 е интегриран нов линеен мотор за осъществяване на извънредно високоскоростен автофокус. Светкавичният автофокус в допълнение е подкрепят от технологията Depth From Defocus (DFD), която още повече понижава времето за фокусиране. Тя пресмята дистанцията до обекта посредством разбор на два облика с разнообразни фокусни настройки при висока скорост на предаване на сигналите от 240 фрагмента в секунда. В резултат на това, LUMIX TZ200 реализира високоскоростен автофокус, единствено за почти 0.1 сек.

Видео с висока резолюция за снимане на незабравими моменти
LUMIX TZ200 записва извънредно безпрепятствено 4K видео в MP4 формат с висока QFHD резолюция 3840x2160 пиксела и кадрова периодичност 30p/25p или 24p в MP4. Благодарение на необятните 4K благоприятни условия на фотоапарата, можете да уловите и най-мимолетните моменти от видеозаписи, направени при 30 фрагмента в секунда, и да ги запаметите като 8-мегапикселови фотоси с висока резолюция. Избирането на най-хубавата фотография от стотиците фрагменти, записани с функционалността 4K PHOTO (4K Фотография), в този момент е по-лесно от всеки път с новата функционалност Auto Marking (Автоматично маркиране). Тя разпознава придвижванията или лицата и автоматизирано слага маркери, които ви разрешават след това елементарно да прескачате до фрагментите, при които е настъпила смяна в обстановката. По този метод откриването на най-хубавия кадър доста се форсира. Функцията Sequence Composition разрешава да се изберат няколко фрагмента, снимани в режим 4K PHOTO, и да се сътвори комбинация от поредни придвижвания на обекта в един кадър. В резултат на това, с фотоапарата може да се основат неповторими изображения, без потребност от особено съоръжение за обработка и монтаж.

LUMIX TZ200 също по този начин предлага функционалността 4K Live Cropping за устойчиво панорамиране или варио по време на запис на видео. При панорамиране (Panning), можете да се зададе стремежи зрителен ъгъл и да се извърши гладко панорамиране без потребление на особено съоръжение, като плъзгач да вземем за пример. При варио, можете авансово да се зададе зрителния ъгъл, който да бъде реализиран след приближаването/отдалечаването, тъй че обектът постоянно да остане в кадър.

Режимът High Speed Video (Високоскоростен видео запис) разрешава снимане на бързо движещи се обекти с Full HD резолюция и кадрова периодичност 100 фрагмента в секунда. Предвидени са и режимите Time Lapse Shot (Интервален запис) и Stop Motion Animation (Покадрова анимация).

Нови режими на запис и монохромен филтър - креативност във вашия джоб
Една от най-приятните страни на пътуването е опцията да уловите милиони усещания. Като съвършен компаньон, TZ200 освен има своя многофункционален варио обектив LEICA, само че ви разрешава да заснемате разнородни изображения с голям брой благоприятни условия за потребление на креативен филтри. Към известните класики на Lumix, като филтрите High Dynamic, Color Key, Miniature и доста други, е прибавен нов грациозен филтър: L.Monochrome. Чрез особено подбрани гама настройки, той обезпечава снимането на богати градации за впечатляващи монохромни фотоси, напомнящи класическите черно-бели филми.

За по-разширени креативен благоприятни условия на потребителите на TZ200 са планувани два вълнуващи нови режима на запис: Клин на фокуса (Focus Bracket) и Клин на блендата (Aperture Bracket), които разрешават снимане на серия от фотоси с автоматизирана смяна на настройките, надлежно на дистанцията на фокусиране и на блендата. Най-добрата точка на фокусиране или дълбочина на рязкост могат да бъдат определени след това, с помощта на което с тези нови режими фотографът в никакъв случай няма да пропусне значимите моменти.

Допълвайки креативния си пакет, TZ200 предлага опция за вътрешна обработка на RAW изображения, която обезпечава цялостна самостоятелност от личен компютър по време на пътешестване.

Широки благоприятни условия за свързване, с цел да споделяте вашите фотоси в придвижване
LUMIX TZ200 предлага Bluetooth и Wi-Fi® съгласуваност за по-голяма еластичност при снимането и незабавното шерване на изображения, осигуряваща непрекъсната връзка със смартфон/таблет при минимална консумация на сила.

Корпусът на LUMIX TZ200 е направен от пресовани алуминиеви плочи, които основават грациозен и стабилен профил. Това дава убеденост на притежателите му, че държат в ръцете си стилен, само че здрав фотоапарат, с който ще могат да запечатат всичките си незабравими мемоари.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР