Днес отново ще бъде слънчево и горещо. Жълт код за

...
Днес отново ще бъде слънчево и горещо. Жълт код за
Коментари Харесай

Само за море е, горещо време ни очаква и днес

Днес още веднъж ще бъде слънчево и горещо. Жълт код за рисково високи температури е в действие в съвсем цялата страна, като се изключи областите София–град, София–област, Перник и Смолян. Опасността от пожари остава нараснала.

В следобедните часове над планинските региони в Западна България ще се развие купеста облачност и единствено на изолирани места ще превали и прегърми. След обяд в Източна България ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са най-вече сред 33° и 38°, в София - към 34°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, след обяд - до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 26° и 29°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е най-вече слънчево, след обяд с купеста облачност. Локални краткотрайни превалявания с гръмотевична активност са вероятни в Западна България. Вятърът ще е слаб, по най-високите елементи - до сдържан от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 28°, на 2000 метра - към 21°.

През новата седмица времето ще е слънчево, към и след обяд - доста горещо. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 35° и 40°.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР