Днес отдел Публичност“ към ЦК на ККП проведе пресконференция на

...
Днес отдел Публичност“ към ЦК на ККП проведе пресконференция на
Коментари Харесай

Над 450 милиона са потребителите на 5G в Китай

Днес отдел „ Публичност “ към Централен комитет на ККП организира конференция на тематика „ Китай през последните 10 години “, в която срещна медиите с постигнатите триумфи в построяването на интернет мрежата в страната.

В момента в Китай са издигнати 1.854 милиона 5G базови станции с 450 милиона смарт телефон консуматори. Производството на данните се е нараснало от 2,3 зетабайта през 2017 година до 6,6 зетабайта през 2021 година и се подрежда на второ място в света, а размерът на промишлеността с огромни данни е повишена от 470 милиарда юана до 1,3 трилиона юана. През предходната година цифровата стопанска система на Китай към този момент заема 39,8% от Брутният вътрешен продукт на страната, предава .

Интернет потребителите са се нараснали от 560 милиона преди 10 години до сегашните 1,032 милиарда души. Разпространението на интернет доближава 73% и в страната са построени най-големите в света платформи за онлайн обучение и национална единна осведомителна платформа за здравно обезпечаване. Възможността за отдалечено здравно лекуване покрива над 90% от окръзите в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР