Днес отбелязваме Международният ден на ромите. 8 април е обявен

...
Днес отбелязваме Международният ден на ромите. 8 април е обявен
Коментари Харесай

В Международния ден на ромите: Учителят, който разбива стереотипи

Днес означаваме Международният ден на ромите. 8 април е разгласен за техен празник от Европейския съюз и Организация на обединените нации през 1992 година по самодейност на Международната ромска организация „ Романо Юнион “. В България съгласно последното национално броене като роми са се определили близо 267 000 души.

Румен Андреев - дирeктор на 162 ОУ " Отец Паисий " в Ботунец, гостува в " Тази заран "

Образът на този етнос е стигматизиран, само че Росен Богомилов, който е зам.-директор на 106 ОУ в столицата и преподавател по история и география, споделя, че образованието е неговата задача.

Младият преподавател изясни, че в фамилията ученето постоянно е било един от най-важните цели. Богомилов сподели, че постоянно е желал да бъде преподавател, с цел да е светлина за всички възпитаници и да разбие стигмата към ромската общественост и образованието.

„ Когато бях по-малък събирах братовчедите си и им давах задания. После с червен химикал ги поправях, по този начин разбрах, че желая да стана преподавател и това е моето предопределение “, споделя Богомилов.

Днес към този момент една фантазия е действителност и преподавателят има своите учени. Един от тях е Траян. Той описа, че обичаните му предмети са музика и математика и желае някой ден да е служител на реда и музикант.

Вижте още каква описаха преподавател и възпитаник във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР