Днес отбелязваме Европейския ден без загинали на пътя. Той се

...
Днес отбелязваме Европейския ден без загинали на пътя. Той се
Коментари Харесай

От 12 август до момента: Засечени са 500 водачи с над 1.2 промила алкохол, още толкова с наркотици

Днес означаваме Европейския ден без починали на пътя. Той се провежда за седма поредна година, изясни комисар Калоян Драганов, който е шеф на „ Пътната полиция “ към основна дирекция „ Национална полиция “. „ Европейската мрежа на службите на пътна полиция провежда дни без починали на пътя, които са от 16 – ти до 22 – ри септември. Кампанията е на територията на всички страни членки на Европейски Съюз “.

БНР поддържа самодейността посредством осведомителна акция, с цел да доближи апела „ Остани жив, пази живота “ до оптимално огромен брой жители.

Министерство на вътрешните работи е активизирало своята активност във връзка с контрола, подсети комисар Драганов. „ Разширен е обсегът на службите, които го упражняват. Освен „ Пътна полиция “, чиновници от патрулно - постова активност и териториално обслужване на популацията също се включват. Те са минали образование за работа с механически средства и са оправомощени да реализират надзор на пътя “.

Установяват се повече нарушавания, направени от водачите на пътя, тъй като има повишен надзор, означи комисар Драганов пред медията.

Той заяви, че резултатите, които са открили от 12 август досега, са смущаващи. „ Над 600 са водачите, които ръководят с алкохол в кръвта от 0.5 до 1.2. С над 1.2 промила са 500 водачи. Над 130 са отказали инспекция. Над 500 са тези, които са карали след приложимост на опиати. Има открити над 1000 неправоспособни или лишени от право да ръководят водачи “.

Има обаче намаление на ПТП – тата, също на починалите и ранените, означи той.

Тежките пътни произшествия са по автомагистралите и главните пътни артерии, подсети комисар Драганов. Той моли към приемливост и нараснало внимание на пътя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР