Днес отбелязваме Деня на Европа. Европа на обединението, Европа на

...
Днес отбелязваме Деня на Европа. Европа на обединението, Европа на
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ в Деня на Европа: Да пазим мира и демокрацията!

Днес означаваме Деня на Европа. Европа на обединяването, Европа на общочовешките полезности, Европа на икономическия напредък и разцвет. Европа на успеха над нацизма и фашизма. Европа на успеха над войната и гибелта. Това написа водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в специфичен пост във Facebook, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.

Но през днешния ден, на празника на Европа, на мира и демокрацията, с болежка установяваме, че в Европа още веднъж се води война, продължи Карадайъ. И уточни: " Не би трябвало да забравяме и за момент, че войната опустошава освен градове и села, убива хора. Войната убива всичко човешко, убива вярата и вяра в положителното и в бъдещето. Войната оставя след себе си само опустошения и духовна пустош. ".

Затова водачът на Движение за права и свободи се обърна към всички членове и симпатизанти на Движение за права и свободи, към всички свободни и дейни жители с апела да пазим мира и демокрацията!

Ето целия пост на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ във Facebook:

Днес означаваме Деня на Европа. Европа на обединяването, Европа на общочовешките полезности, Европа на икономическия напредък и разцвет. Европа на успеха над нацизма и фашизма. Европа на успеха над войната и гибелта.

Създаден с тази визия, Европейският съюз съумя да построи един хубав свят върху разрушенията на Втората международна война.

Европейският съюз продължава единно и твърдо да отстоява демокрацията и мира, гарантирайки главните човешки права и свободи.

Но през днешния ден, на празника на Европа, на мира и демокрацията, с болежка установяваме, че в Европа още веднъж се води война. Както до неотдавна беше немислимо в Европа да има нова война, по този начин сега става извънредно неотложно всички да обединим напъните си за опазване на мира.

Не можем да изоставим тези полезности, които ни вършат почтени жители на тази земя. Не би трябвало да забравяме и за момент, че войната опустошава освен градове и села, убива хора. Войната убива всичко човешко, убива вярата и вяра в положителното и в бъдещето. Войната оставя след себе си само опустошения и духовна пустош.

Нека да бдим над мира и над демокрацията. Да пазим достойнството и достолепието на всеки човек. А то е допустимо само и единствено в мир. Заедно всички можем. Дължим го на всички тези смели и виновни европейски водачи, които загърбили болката, омразата и реваншизма, сътвориха един мощен съюз, обединени на основата на толерантността и солидарността.

Обръщам се особено към всички членове и симпатизанти на Движение за права и свободи, към всички свободни и дейни жители да пазим мира и демокрацията!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР