Днес отбелязваме 51 години от обявяването на Кричим за град.

...
Днес отбелязваме 51 години от обявяването на Кричим за град.
Коментари Харесай

Кричим празнува 51 години от обявяването за град

Днес означаваме 51 години от оповестяването на Кричим за град. Кричим е антично населено място с хилядолетна история. През всичките тези епохи и години от живота на града са вплетени доста човешки ориси, фантазии и желания, триумфи и неуспехи, въжделенията и разочарованията на всички, чиито живот е бил обвързван с Кричим.

„ Дълъг е описът с имената на хората - будни и амбициозни кричимци, оставили светла следа в историята на селището и града ни с благородните си каузи в предишното и работили за неговия разцвет. Поклон пред паметта на мъртвите, хвала на вас - живите, за всичко, което сте създали и вършиме, с цел да го има нашият прелестен град през днешния ден ", съобщи кметът на Община Кричим Атанас Калчев в послание към своите съграждани.

„ Всички ние - днешните кричимци, дружно имаме отговорността да бъдем на тяхното равнище - на смелите и достойните наши предшественици, отстоявали и съградили нашия град с обич, труд и неизменност, наш дълг е да продължим почтено делата им, да ги надграждаме, с цел да оставим почтено завещание на идните генерации, тъй като Кричим го е имало, има го и ще го има ", сподели още той.

По думите му Кричим постоянно се е гордял, гордее се и през днешния ден, че в него живеят в мир, усърдие и съгласие хора с друга етническа и културна принадлежност, споделят наслади и скърби, и в делник, и в празник, обединени от своята обич към родния край или избрали Кричим за свое обичано място за живеене.

„ В днешния ден, желая да ви пожелая да бъдете здрави, персоналният и професионалният ви живот да са изпълнени с човешко задоволство, с топлота в фамилията, със успокоение и убеденост на работните ви места. Нека децата ни живеят тук свободно, спокойно, нехайно и щастливо, дано дружно да се борим за триумфа и развиването на нашия град. Заедно можем да реализираме всичко това. Заедно можем да превърнем фантазиите и очакванията за нашият град в действителност ", съобщи кметът на Кричим Атанас Калчев.

Настоящата 2020 година е белязана със знака на пандемията COVID-19, което наложи спазването на редица ограничавания.

„ Въпреки това, ние можем да бъдем дружно! Нека довечера тъкмо в 21.30 часа, въпреки и от отдалеченост, всички дружно да се насладим на празничната заря отдадена на празника на нашия град! И да си пожелаем здраве и разцвет! ", пожела още кметът на Кричим Атанас Калчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР