Днес отбелязваме 143 години от създаването на Министерството на вътрешните

...
Днес отбелязваме 143 години от създаването на Министерството на вътрешните
Коментари Харесай

Министър Рашков с обръщение към служителите на МВР

Днес означаваме 143 години от основаването на Министерството на вътрешните работи.

На 5 юли почитаме историческата традиция с взор към настоящите провокации пред министерството. Измина нелека, изпълнена с динамичност и събития година. Ежедневно на самобитен тест бяха подлагани професионализмът, отговорността и мотивацията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Моята оценка е, че те почтено устояха изпита! Показаха, че могат да извършват безкомпромисно дилемите си – да пазят публичния ред и спокойствието на хората, да бъдат поръчител на държавността и силата на Закона.

Скъпи сътрудници Вашият денонощен труд обезпечава правата на всички български жители и националната сигурност. Полагате големи старания за откриване на закононарушения, с цел да може отговорните да бъдат изправени пред съд.

В тази връзка ми позволете няколко акцента:
За първи път Министерство на вътрешните работи предприе решителни ограничения против престъпния избор прочут като „ Купуване и пласиране на гласове “. В няколкото изборни процеса органите на Министерство на вътрешните работи не се поколебаха да употребяват плануваните в закона способи и средства и да разкрият голям брой случаи на това позорно посягане против политическите права на българските жители.Този общественополезен резултат нямаше да се реализира, в случай че Вие, уважаеми чиновници, не бяхте показали храброст против политически тартори, произвели този артикул с незаконен темперамент в личните си централи с финансовата поддръжка на близко фирмено обграждане, надяващо се в бъдеще на облаги от публични поръчки и други сходни благоприятни условия.Неперсонализираната мантра, звучаща от трибуната на Народното събрание и до през днешния ден, че е упражняван „ напън и тормоз “ няма да стане истина по метода на Гьобелс. Тя по-скоро е самопризнание за проявения от Вас висок професионализъм, с който ограничихте престъпния избор.За първи път Вие, уважаеми сътрудници, имахте смелостта да потърсите и откриете информация за престъпно строителство, ремонт и поддръжка на пътната инфраструктура в нашата страна. Така нашето общество разбра, че посредством противозаконни дейности на управнически структури са отишли в сметките на компании, близки до предходното държавно управление, няколко милиарда лв. без по множеството лотове да се строи изобщо. Вие разкрихте по какъв начин от тези бюджетни средства се присвоиха и изнесоха от някои банки милиони в сакове, чанти и чували.Вие, уважаеми чиновници, непрекъснато бдите на границите на Родината и не позволявате тя да бъде залята от противозаконна миграция от Афганистан, Сирия, Африка и други Малко знае се, че в Турция има няколко милиона мигранти, които взаимните старания на граничните чиновници, чиновниците на ОДМВР-Бургас, Хасково, Ямбол, чиновниците от Жандармерията и тези от структурата на Министерство на защитата стопираха.Вие първи посрещнахте и бежанците от Украйна и поехте главните задания свързани с тях.Всички управителни длъжностни лица и експерти участваха интензивно в разискването на структурната промяна в Министерство на вътрешните работи, която на равнище министерство е приключена в съществени линии с актове на управлението. Уважаеми чиновници на Министерство на вътрешните работи, Въпреки компликациите, напрежението и рисковете, пред които сте изправени всеки ден, изпълнихте с подготвеност и предпочитание своя дълг. Отстоявахте престижа на Родината ни, силата на Закона, и достойнството на специалността.
Благодаря!

Работете със самочувствие и кураж, с цел да успявате!

Пожелавам Ви здраве, сила и непоколебима воля!

Честит празник!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР