Днес от запад ще започнат валежи от дъжд, които до

...
Днес от запад ще започнат валежи от дъжд, които до
Коментари Харесай

Лошото време започва от днес


Днес от запад ще стартират превалявания от дъжд, които до вечерта ще обзет западната половина на страната. Югоизточния вятър в Източна България ще се усили, а вечерта от северозапад с сдържан вятър ще стартира да нахлува леден въздух. Максималните температури ще са в необятни граници – от 13-14° в западните региони, до 23-24° тук-там в Източна България. През нощта против вторник преваляванията ще продължат и в източната половина на страната.

С прекосяването на циклон през Балканския полуостров, атмосферното налягане в страната доста ще се намали. Над планините ще е облачно, към обяд в масивите от Западна България ще стартират превалявания от дъжд, на височина над 2500 метра ще минават в сняг.

В обособени региони ще прегърми. Ще духа сдържан до мощен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра – към 6°, като по-топло ще се задържи над източните масиви. Над Черноморието ще доминира облачно време, без превалявания. Около обяд ще има и краткотрайни разкъсвания на облачността. Ще духа сдържан до мощен югоизточен вятър. Максималната температура на въздуха ще е 17°-19°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Източник: meteo.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР