Днес от 19:00 часа младежкият национален отбор на България излиза

...
Днес от 19:00 часа младежкият национален отбор на България излиза
Коментари Харесай

Младежките национали излизат в най-важния си мач

Днес от 19:00 часа младежкият народен тим на България излиза против Полша в решителен мач от квалификациите за Евро 2021. Съставът на Александър Димитров се показва мощно в най-равностойната от всички групи и държи ориста си в личните си ръце. Нашите изостават с две точки от поляците в борбата за второто място и имат потребност от наложителна победа.

Начело в групата е Русия, която сигурно ще вземе квота за еврофиналите. Второто място не дава директна такава. Според регламента, за шампионата ще се класират и пет от деветте втори тима. Това значи, че след изиграването на всички квалификации, ще се съпоставят индикаторите сред отборите, само че с възможен актив от 20 точки България ще се озове в много преференциална позиция. В момента тимът ни е с 14 точки, а след визитата на Полша следва домакинство на новобранеца Естония, което не би трябвало да е проблем.

През ноември предходната година младите " лъвчета " към този момент победиха поляците с 3:0 в София. Борбата за втората позиция пък се завърза в предходния кръг, когато българите надделяха Латвия с 1:0, а " Дружина полска " падна със същия резултат в Сърбия.

" Играчите са съвършени. Показваме темперамент и дисциплинираност. Постоянно беседвам с тях, без да ги разделям. Всеки си има своите проблеми, само че сме задружни. Момчетата потвърждават, че имат нрав на спечелили. Няма мачове на живот и гибел, това е една игра. Трябва да запазим успокоение и здрав разсъдък и в случай че началникът ни огледа с едното око, може и да победим. Победата над Полша в София ще и даде убеденост. Откакто аз съм отпред на тази групировка, през мъжкия народен тим минаха 10 индивида. Голяма част от тях са подготвени за първия тим ", разяснява Александър Димитров.

Той ще може да разчита на капитана на ЦСКА-София Валентин Антов и халфа на Лудогорец Доминик Янков, които бяха пуснати от селекционера на представителния отбор Георги Дерменджиев, с цел да оказват помощ в днешния дуел в Гдиня. Двамата ще са титуляри, като Антов ще си партнира в центъра на терена с Илия Юруков, а Янков ще провежда офанзивите на нашия състав. Атаката най-вероятно ще води Станислав Иванов, а Илиан Илиев и Георги Русев ще атакуват по фланговете. на вратата ще е капитанът Даниел Наумов, а в защита ще работят Виктор Попов, Андреа Христов, Петко Христов и Ангел Лясков.

В лагера на поляците се породи известно напрежение след новината, че селекционерът Чеслав Михниевич напуща поста си, с цел да се концентрира върху работата си в гранда Легия (Варшава). Той обаче ще води отбора през днешния ден, а за семейството на Латвия на 17 ноември ще бъде сменен от Яцек Магиера. Срещу България сигурно няма да играе левият бек Пшемислав Плахета, който е контузен.

Квалификации за Евро 2021, група 5:

ПОЛША U21 - БЪЛГАРИЯ U21

Вероятни сформира:

ПОЛША (4-2-3-1): Грабара; Фила, Пионтковски, Кивиор, Пухач; Слиш, Маковски; Листковски, Камински, Богуш; Климала
Селекционер: Ч. Михниевич
БЪЛГАРИЯ (4-2-3-1): Наумов; Попов, А. Христов, П. Христов, Лясков; Антов, Юруков; И. Илиев, Д. Янков, Г. Русев; С. Иванов
Селекционер: А. Димитров

СЪДИЯ: Алард Линдхут (Нидерландия)
СТАДИОН: Градски, Гдиня
НАЧАЛО: 19:00 часа

Класиране в групата:
1. Русия 20 т.
2. Полша 16 т.
3. България 14 т.
4. Сърбия 11 т.
5. Естония 4 т.
6. Латвия 4 т.

Останалите мачове през днешния ден:
16:00 ч. Естония - Сърбия
17:00 ч. Латвия - Русия Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР