Днес от 18 часа ще видим в действие още един

...
Днес от 18 часа ще видим в действие още един
Коментари Харесай

Група F: Германия излиза на сцената срещу Мексико

Днес от 18 часа ще забележим в деяние още един от любимците за продобиване на международната купа - Германия, още повече, че е и №1 в ранглистата на ФИФА. Настоящият международен първенец ще срещне Мексико в първа среща от Група F. Мачът е на стадион "Лужники ".

Германският народен тим по футбол (Die deutsche Fußballnationalmannschaft) има 18 участия на международно състезание (първото е през 1934 г.). След обединяването през 1990 година, формалното име на тима е Германия.

Германският народен тим е един от най-успешните футболни национални тимове на света със извоюваните общо четири международни трофеи (1954, 1974, 1990 и 2104 г.) и три от европейски шампионати (1972, 1980 и 1996 г.). С достигнатите осем финала и тринадесет полуфинала на международни шампионати и шест финала и девет полуфинала на европейски шампионати, немският народен тим по футбол е безспорен рекордьор по тези индикатори.

Германия е единствената страна, която има извоювани Световни шампионати по футбол, както при мъжете по този начин и при дамите, а след Купата на конфедерациите се трансформира в една от четирите народи (заедно с Бразилия, Аржентина и Франция), които са спечелили всички старши интернационалните шампионати: Световната купа на ФИФА, Купата на Конфедерациите и съответният континентален шампионат. В краят на Световното състезание по футбол 2014 година Германия получава най-високият ELO рейтинг в историята с рекордните 2200 точки. Също по този начин Германия е единственият европейски народен тим, който печели Световно състезание в една от двете Америки. Германия е единствената европейска нация, която се е класирала на всяко Световно състезание, за което е подала поръчка за присъединяване, като се изключи международното през 1950 година, когато е извадена от надпреварата поради ролята си във Втората международна война. Старши треньор на тима от 2006 година е Йоахим Льов.

Националният тим по футбол на Мексико (на испански: Selección de fútbol de México) е бил хазаин на Световното състезание по футбол през 1970 и през 1986 година. Мексиканската футболна федерация е създанена през 1927 година. Националният тим по футбол на Мексико е взел участие 15 пъти на международно състезание (за първи път през 1930 г.), а в последните шест шампионата доближава до 1/8 финалите.

Преди дни Мексико дружно със Съединени американски щати и Канада получаха правото да провеждат международното състезание през 2026 година. Факт, който може да подейства като тласък за El Tricolor (трикольорите) да играят още по-амбициозно и сполучливо.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР