Днес от 18:30 ч. в Градска Художествена Галерия ще бъде

...
Днес от 18:30 ч. в Градска Художествена Галерия ще бъде
Коментари Харесай

Бах, Бетовен и Григ в безплатен концерт днес във Варна

Днес от 18:30 ч. в Градска Художествена Галерия ще бъде показан концерта за цигулка и пиано „ Изяществото на камерната музика “.

За всички ценители на класическата музика е направена специфична селекция от творби, а входът за събитието ще е свободен, напомня Moreto.net.

Солисти ще бъдат Стефан Бояджиев (пиано) и Божидар Бенев (цигулка).

С този концерт се цели да се разпространява камерната музика и да се показа на публиката нейната хубост и великолепие. В програмата са включени творби на Бах, Бетовен, Григ и други

Между осъществяванията ще имате опция и да чуете историята, която стои зад тяхното основаване и някои любопитни обстоятелства свързани с тях и с интервала, от който са. По този метод с изключение на да се насладят на музиката феновете ще могат и да научат потребни и любопитни обстоятелства по тематиката.

В програта:

ЙОХАН СЕБАСТИАН БАХ – ШАКОНА

ЛУДВИГ ВАН БЕТОВЕН - ЛУННА СОНАТА

ПЬОТР ИЛИЧ ЧАЙКОВСКИ – РАЗМИШЛЕНИЕ

АЛЕКСАНДЪР РАЙЧЕВ - СОНАТА ПОЕМА

ЕДВАРД ГРИГ - СОНАТА ЗА ЦИГУЛКА И ПИАНО №3 В ДО МИНОР

Продължителност: 1 ч. 30 мин.

Стефан Бояджиев през 1998 година приключва НУИ „ Добри Христов ” в родния си, компетентност пиано. През 1998 година е признат в НМА „ Панчо Владигеров ” - София в Теоретико-композиторски и диригентски факултет, където през 2000 година приключва хорово и оркестрово диригентство. Освен концертите с Академичния симфоничен оркестър в НМА „ Панчо Владигеров ” е дирижирал още: Пазарджишки симфоничен оркестър (2002), Софийски духов оркестър (2002), Симфониета – Видин (2010, 2011, 2012), Старозагорска опера (2011). През 2008 година специализира оперно-симфонично диригентство в Нов български университет – София при Деян Павлов. През 2013 година приключва магистратура оркестрово диригентство в АМТИИ – Пловдив при маестро Георги Димитров. Във Варненската работи на първо време с хора, а по-късно и с оркестъра и солистите, като осъществя редица премиерни заглавия. Изявява се и като ослепителен пианист с осъществяването на Втория концерт за пиано и оркестър от Рахманинов с Варненската филхармония. Като пианист през последните 2 години взе участие интензивно в камерни планове, част от тях са „ Испанска приказност “, „ Приказка да ти изпея “, „ С България в сърцето “ и други

Божидар-Матео Бенев приключва НУИ „ Д. Христов “ в гр. Варна в класа по цигулка на Румяна Колева. Продължава професионалното си образование в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „ Проф. Асен Диамандиев “ – Пловдив при проф. Недялчо Тодоров и проф. Александър Спиров. Паралелно с това след сполучливо изискан конкурс през 2004 година влиза в състава на Симфоничния оркестър на Варненска Филхармония, където през 2014 година след прослушване и концерт е нараснал и става асистент концертмайстор, както и концертмайстор по съвместителство. От 2013 година е член и на Български камерен оркестър – гр. Добрич. Не стопира да концертира солов, както със упоменатите сформира, по този начин и камерно-камерни сонатни концерти и солови рецитали в квартет с изтъкнати музиканти от водещи европейски оркестри. Сред, които Концертгебау-Амстердам и Радиооркестър Париж на Международен Музикален Фестивал „ Варненско лято “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР