Днес от 18.00 часа започва осмото издание на Нощ на

...
Днес от 18.00 часа започва осмото издание на Нощ на
Коментари Харесай

Единайсет български града ще се включат тази година в "Нощ на литературата"

Днес от 18.00 часа стартира осмото издание на " Нощ на литературата ", в която по едно и също време ще се проведат четения в разнообразни европейски градове. Освен София в интернационалното събитие ще вземат присъединяване Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Ловеч, Перник, Пловдив, Русе, Стара Загора и Шумен, оповестяват уредниците.

Целта на " Нощ на литературата " е да се разпространява актуалната европейска литература, като известни персони ще четат фрагменти от модерна европейска лирика и прозаичност, оповестена след 2000 година и издадена на български език. В литературната нощ в България вземат участие 19 книги, подбрани от уредниците, като цялостния им лист може да видите тук.

Четенията ще се осъществят в по този начин наречените " читателски гнезда ", където на всеки 30 минути ще се показва еднакъв фрагмент от определена книга. Като четци ще се включат известни персони, публицисти, артисти, писатели и учени. Всеки ще бъде позициониран на друго " читателско гнездо " и ще бъде там до края на събитието.

Посетителите ще имат опция да събират печати от всяко посетено място, а събралите най-малко 7 от разнообразни гнезда ще могат да вземат участие в лотария. Тя ще се организира в 21.45 часа на същия ден в Регионална библиотека " Захарий Княжески " в Стара Загора, когато е и финалът на литературната нощ. Наградата за спечелилите ще бъде една от четените по време на събитието книги.

Повече информация за " Нощ на литературата " и локациите в другите градове може да получите тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР