Днес от 18:00 часа на Националния стадион Васил Левски феновете

...
Днес от 18:00 часа на Националния стадион Васил Левски феновете
Коментари Харесай

Преди днешното дерби Левски - ЦСКА

Днес от 18:00 часа на Националния стадион " Васил Левски " почитателите ще имат опцията да се насладят на последното Вечно дерби за сезона.

Левски и ЦСКА ще се срещнат за 149-и път от основаването на към този момент някогашната А група насам.

Мачът несъмнено е с по-голямо значение за " алените ". Ако съумеят да се поздравят с триумфа, " армейците " ще продължат да мечтаят за купата, чакайки неточност на Лудогорец. От своя страна даже да завоюва трите точки възможностите на Левски да избегнат баража за Лига Европа са дребни. За да се реализира този сюжет ЦСКА би трябвало да загуби последния си мач на " Армията " против Ботев, а те да завоюват гостуването си на Берое.

Пред Георги Тодоров има една въпросителна към състава и тя е обвързвана с центъра на отбраната. Очаква се на мястото на санкции Деян Иванов да стартира Унтонджи, който се включи добре против Лудогорец. До него евентуално ще работи Нуно Рейш, а крайни бранители ще бъдат Живко Миланов и Иван Горанов. В средата на терена се завръща Хали Тиам, който ще си партнира с Мартин Райнов. В ролята на плеймейкър ще бъде Давиде Мариани, а по крилата ще връхлитат Станислав Иванов и Паулиньо. На върха на офанзивата ще бъде голмайсторът Станислав Костов, който ще излезе на инжекции.

За ЦСКА успеха в дербито е доста значима и по друга причина. " Армейците " нямат победа против тим от Топ 3 този сезон. Те записаха 4 равенства и 3 загуби в мачовете с Лудогорец и Левски.

Почти несъмнено от сметките на Добри Митов отпада капитанът Николай Бодуров. Той обаче може да влезе в групата и да е на пейката. Евентуално неговото наличие там ще е за морална поддръжка. От две седмици насам Бодуров не е упражнявал пълноценно поради дискова херния. Така се обрисува той да пропусне трети следващ мач след тези с Лудогорец (0:0) и Берое (1:0). Откакто се причисли към ЦСКА при започване на 2017 година Бодуров не е пропущал Вечно дерби. В този интервал " червени " и " сини " са играли 12 пъти във всички шампионати.

При отсъствието на Бодуров се чака като централни бранители да стартират Нуно Томаш и Божидар Чорбаджийски. Отляво в отбрана след наказване се завръща Жеферсон. В средата на терена също след изтърпяна глоба още веднъж на линия е Кристиян Малинов. Той ще размени Бикел.

Тиаго ще работи на нормалната си позиция зад нападателя, а в средата на терена в този момент ще са Малинов и Пинто. Капитан вместо Бодуров още веднъж ще е Пинто. Португалецът виси с 8 жълти картона и при глоба в дербито ще изгори за последния мач с Ботев (Пд), както и за първия кръг от идващия сезон.

Пред щаба има алтернатива за лявото крило. Енрике и Евандро, които са употребявани в тази зона напоследък, са неубедителни и непостоянни. В последните 2 мача титуляр отляво беше Евандро и най-вероятно той ще започва и през днешния ден. Отдясно ще стартира Жоржиньо. Извън групата за следващ път ще остане Стивън Перейра. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР