Днес от 12 часа Народното събрание ще заседава извънредно, за

...
Днес от 12 часа Народното събрание ще заседава извънредно, за
Коментари Харесай

Извънредно заседание на НС след споразумението за въглищните централи. Блокадите остават

Днес от 12 часа Народното събрание ще заседава изключително, с цел да гласоподава съглашението сред протестиращите миньори и ръководещите. След дълги часове на договаряния през вчерашния ден, те се схванаха, че страната няма да затваря административно никакви централи, които са на въглища.  

Преди изключителното съвещание от 9 часа ще има съвещание на парламентарната комисия по енергетика, която би трябвало да утвърди проекторешението за съглашението, с цел да влезе то за разискване и гласоподаване в пленарната зала. 

Въпреки съглашението от 7 точки пътните блокади на миньорите не престават. Недоволните миньори и енергетици споделят, че ще останат до момента в който документът бъде признат и едвам тогава ще вземат решение за повдигане на блокадите.

Миньорите и енергетиците на автомагистрала „ Тракия ” оповестиха, че се усещат предадени. Те не утвърждават постигнатото съглашение и ще поддържат блокадата, написа Нова телевизия.

„ Срещата беше доста изнервяща, доста кавги, много страсти се натрупаха. Не разписахме съглашението там, тъй като бяхме дали обещание на нашите хора да дойдем тук да им кажем какво се е случило. Днес ще се съберем и ще кажем. Ако хората не са удовлетворени, оставаме ”, съобщи Георги Георгиев, който е взел участие в срещата в понеделник в Народно събрание.

„ В съглашението има дадени периоди. Министър-председателят сподели, че в случай че не се изпълнят, той си подава оставката ”, добави Георгиев.

Очаква се на автомагистрала „ Тракия ” протестиращите да вземат решение към 10:30-10:00 часа.

 03 октомври 2023, 18:19

Властта и миньорите се споразумяха да няма административно затваряне на централи


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР