Днес от 11:30 ч. в Южния парк (до Голямата поляна)

...
Днес от 11:30 ч. в Южния парк (до Голямата поляна)
Коментари Харесай

Общо 23 деца ще бъдат подпомогнати от БЧК за първите 6 месеца на годината

Днес от 11:30 ч. в Южния парк (до Голямата поляна) в София ще се организира детски празник, отдаден на Деня на детето, написа БГНЕС. По време на събитието заместник-генералният шеф на Българския Червен кръст лекар Надежда Тодоровска дружно с сътрудниците от Националния дарителски фонд ще връчат финансова помощ на седем деца от стлицата.
Общо 23 деца и техните фамилии в цялата страна ще бъдат подкрепени от Фонда през първите шест месеца на 2019 година , оповестиха от БЧК. За празничното въодушевление на всички посетители в днешния 1-ви юни ще се погрижат дребни реализатори. Ще има множеството викторини и обучителни игри. Представители на „ Пътна полиция “ ще срещнат малчуганите с разпоредбите на сигурност при придвижване по пътищата, които ще могат да се включат с рисунка на асфалт на тематика: „ Движението на пътя през погледа на децата “.
От основаването си през 2005 година до през днешния ден, Националният дарителски фонд в поддръжка на деца, потърпевши при пътнотранспортни катастрофи, към Българския Червен кръст е подкрепил над 750 деца и техните фамилии.  Освен подпомагането на малчугани, потърпевши при пътни произшествия два пъти годишно, Фондът работи интензивно в посока предварителна защита на пътния травматизъм и за запазване живота и здравето на българските деца. Организират се открити уроци по пътна сигурност и първа помощ в учебно заведение, викторини за разпоредбите на пътното придвижване, надпревари по майсторско ръководство на велосипед и други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР