Днес, от 11:00 часа, в залата за открити заседания на

...
Днес, от 11:00 часа, в залата за открити заседания на
Коментари Харесай

Атанасова и Белазелков полагат клетва в Конституционен Съд днес

Днес, от 11:00 часа, в залата за открити съвещания на Конституционния съд ще се организира церемонията по полагане на клетва от новите конституционни съдии. Десислава Атанасова беше подкрепена от 159 народни представители, до момента в който за Борислав Белазелков гласоподаваха 154 от тях.

Припомняме, че на 19 януаринародните представители избраха кандидатитена ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за конституционни съдии от квотата на Народно събрание - Десислава Атанасова и Борислав Белазелков.Парламентът реши още, че мандатът им ще е 9 години, макар закъснението, поради което той трябваше да е 7.

Процедурата по желание на съдии в Конституционния съд на Република България от квотата на Народното събраниепороди извънредно огромна дискусия през последните седмици, както в юридическите среди у нас, по този начин и отвън тях. Начинът на избиране на претендентите и провелата се процедура, както и единствено чисто формалното съблюдаване на законовите условия за заемане на длъжността, повдигнаха значими въпроси.

Това се споделя в позиция, изпратена до медиите от адвокатските препоръки наАдвокатските колегии от 14 градавъв връзка с процедурата по желание на съдии в Конституционния съд на Република България от квотата на Народното събрание.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР